Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers wederom gevloerd

 

Laren, 26 maart 2017
Nederland voetballand staat in de brand. Na de nederlaag tegen Bulgarije heeft het de KNVB ‘behaagd’ de heer Blind (hoe noem je iemand zonder visie? – Blind) uit zijn functie te zetten. Ook in het Larense zijn het roerige weken. De Witkampers winnen niet meer: na de zege op Turkse Kracht uit Apeldoorn waren Vaassen, Lochem en VV Twenthe Goor te sterk voor de Larense formatie. Het zou dan wel lekker zijn om eens tegen een veel mindere tegenstander het vertrouwen terug te krijgen: helaas was Overwetering niet de gehoopte mindere tegenstander, maar de listige lijstaanvoerder. Witkampers kreeg wederom op de broek, de bezoekers uit Olst wonnen met 0-3.

 

Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor de Witkampers: een vrije trap van Bram van Bessen zeilde met een fraaie streep de Larense goal in. Dit was na ongeveer tien minuten spelen. 0-1. Vijf minuten later liet Joost Pakkert een op het oog vangbare bal los waar dat net niet kon. Orlando Rozen was er als de kippen bij om de geboden kans te verzilveren, 0-2. En dat al na een kwartier spelen!

 

Zonder enige druk bij Overwetering kreeg Witkampers de mogelijkheid om zelf het spel te maken. Echte grote kansen konden niet worden gecreëerd, alhoewel op slag van rust de Witkampers nog wel tot tweemaal toe geen penalty werd gegund. Oefenmeester Gerrit Brouwer was na afloop van de wedstrijd duidelijk over de (niet toegekende) strafschoppen: geen correcte beslissing van de arbitrage. Ik vermoed dat veel Larense supporters het roerend met de oefenmeester eens zullen zijn. Met een 1-2 ruststand was nog vanalles mogelijk geweest, uit de 0-2 ruststand spreekt echter een andere werkelijkheid

 

Klagen op de scheidsrechter mag, je verliest echter nooit door de man met de fluit. De status quo van de eerste helft bleef ook in de tweede helft van kracht. Wél kon Overwetering aan het eind van de wedstrijd nog een derde doelpuntje meepikken (0-3). De Witkampers kunnen voor deze nederlaag de nodige excuses aanvoeren: enkele belangrijke spelers ontbraken wegens blessures, het scoreverloop zat niet mee, de scheidsrechter wilde niet aan de penalty’s. Laten we daarbij ook niet vergeten dat ze in Olst ook wel gewoon goed kunnen voetballen. Er zitten een aantal rasvoetballers in dat team, waaronder Orlando Rozen die op weg lijkt de topschutter van 3B te worden.

 

Het was ook niet alleen maar slecht wat de Witkampers lieten zien: ook (of beter: vooral) na de 0-2 bleef de Larense formatie knokken voor een resultaat. Dat hebben wij, in alle eerlijkheid, ook weleens anders gezien.

 

Komt volgende week de ‘mindere tegenstander’? Nou, niet echt. Heeten komt op visite. En die hebben zojuist Lochem met 4-0 voetballes gegeven. De zorgen komen voor de Witkampers zodoende steeds dichterbij. Gerrit Brouwer zal nu dus ‘alles moeten zetten op het feit dat wij vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen’. En dat is lastig genoeg, kijkt u maar naar Danny Blind.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, Groot Wesseldijk, Saaltink, Kok, C. Beuzel, R. Marsman, Hento, Aaftink, Woestenenk.

 

Tekst: Tristan Fleerkate
Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 0-1 Overwetering » Click to zoom ->

  0-1 Overwetering

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 0-2 Overwetering » Click to zoom ->

  0-2 Overwetering

 • 0-3 Overwetering » Click to zoom ->

  0-3 Overwetering

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->