Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers weet opnieuw niet te winnen

 

Witkampers – SV Heeten (1-0) 1-2

 

Laren, 15 oktober 2017

Op een prachtige na-zomerdag  was het Leussinkpark decor voor de 4e speelronde in de 3e klasse B. Onder de strak blauwe lucht namen Witkampers en SV Heeten het tegen elkaar op. Heeten is uiteraard een bekende tegenstander waar in de afgelopen jaren op diverse niveaus tegen is gespeeld, vers in het geheugen ligt nog een knotsgekke 4-4 in de uitwedstrijd van vorig seizoen waarin een 4-2 achterstand werd omgebogen in een gelijkspel. Het seizoen 2017-2018 is na 3 wedstrijden stroef begonnen voor de Zwart Witten, de gasten uit Heeten zijn hun seizoen een stuk beter begonnen.

 

In de openingsfase bijt Heeten gelijk van zich af, al na 3 minuten is er een flinke kans, het Larense thuispubliek kan opgelucht ademhalen maar een enorme tegenvaller was angstig dichtbij.  Na een kleine tien minuten is er een flinke tegenvaller voor Witkampers, Bastian Beuzel moet geblesseerd de strijd staken, hij wordt vervangen door Bryan Brummelman.

 

In het eerste half uur is er weinig actie voor beide doelen, de kansen die komen zijn voor Heeten. In het laatste kwartier neemt Witkampers de regie over. Het spel van de thuisploeg is zeker niet groots, de wedstrijd is echter wel interessant door de geleverde strijdlust van beide ploegen. Tijdens deze fase krijgt Witkampers een aantal mogelijkheden, Heeten heeft veel overtredingen nodig om met name Jordy Woestenenk af te stoppen.

 

Een paar minuten voor rust valt de 1-0, een vlot lopende aanval wordt door Roald Straalman beheerst afgemaakt. De voorsprong is verdiend en smaakt naar meer, in de minuten voor de rust hangt een tweede Larens doelpunt in de lucht, helaas valt deze goal niet.

 

Na rust wordt het spel van Witkampers minder, Heeten lijkt beter in de wedstrijd te komen. Een lange bal wordt niet helemaal goed verwerkt door de Witkampers defensie en een van de Heeten aanvallers laat Joost Pakkert kansloos met een schot in de lange hoek. De gelijkmaker is een flinke domper voor Witkampers en het spel van de thuisploeg heeft hier onder te lijden. Er zijn zeker nog kansjes, maar van goed voetbal is geen sprake.

 

Heeten dringt vervolgens steeds meer aan en tien minuten voor tijd valt de niet eens onverdiende 1-2. Witkampers gaat vervolgens alles of niet spelen, Heeten krijgt nog een paar flinke mogelijkheden maar er komen deze middag geen doelpunten meer bij op het scorebord.

 

Een blik na afloop op de andere uitslagen geeft ook weinig reden tot vreugde, na de vierde speelronde bezet Witkampers een gedeelde laatste plaats in 3B. De komende weken staan er een aantal mooie wedstrijden op het programma. Hopelijk kan Witkampers in deze periode punten gaan pakken om niet vroeg in het seizoen al in de problemen te komen.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, Haverkamp, van de Pol, Saaltink, Straalman, Marsman, Kok, B. Beuzel (Brummelman), Hento, Woestenenk.

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 1-0 Roald Straalman » Click to zoom ->

  1-0 Roald Straalman

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-1 sv Heeten » Click to zoom ->

  1-1 sv Heeten

 •  » Click to zoom ->
 • 1-2 sv Heeten » Click to zoom ->

  1-2 sv Heeten

 •  » Click to zoom ->