Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers wint in slotfase

 

Laren, 16 oktober 2016
Witkampers – Lemelerveld (0-1) 3-1

 

Het einde van de eerste periode komt in zicht en de eerste balans van het nog vroege seizoen kan worden opgemaakt. Witkampers heeft daarin een aantal goede resultaten afgewisseld met een flinke nederlaag tegen Overwetering. Vorige week ging een 2-1 voorsprong in de slotfase verloren tegen Twenthe Goor. Vandaag stond de Larense formatie voor een flinke uitdaging. Opponent Lemelerveld is de huidige nummer twee van de ranglijst en is een van de ploegen die door menigeen wordt getipt als favoriet voor promotie.

 

In de openingsfase laten de gasten direct zien waarvoor zij naar Laren zijn gekomen. De gashendel gaat aan Lemelerveld zijde open en Witkampers kan slechts volgen en tegenhouden. De zwart witte elf lijken bijzonder kwetsbaar en krijgen nauwelijks grip op de wedstrijd. Lemelerveld komt vervolgens ook volkomen terecht op voorsprong. Een prachtige vrije trap en doelman Joost Pakkert is kansloos.

 

In de fase die volgt is het aan diezelfde Joost Pakkert en aan vrouwe Fortuna te danken dat de thuisploeg niet al voor rust tegen een ruime achterstand aankijkt. Witkampers wordt bij vlagen weggespeeld door Lemelerveld en moet alle zeilen bijzetten.

In een spaarzaam moment van hoop net voor rust schiet Bastian Beuzel een vrije trap kiezelhard op de paal, het eerste Larense wapenfeit van vanmiddag.

 

In de tweede helft laat Witkampers zien geleerd te hebben van de kansloze exercitie in het eerste bedrijf. De thuisploeg opereert veel feller en gretiger en laat zien zich niet zo maar gewonnen te geven.

Lemelerveld heeft steeds meer overtredingen nodig om de Larense aanvallen te pareren en een van deze overtredingen is aanleiding voor de scheidsrechter om de bal op 11 meter te leggen. Bastian Beuzel blijft bijzonder koel en schiet de 1-1 binnen en Witkampers heeft nog ruim 35 minuten om wellicht iets meer uit de strijd te halen.

 

Witkampers gaat vervolgens op zoek naar meer. Lemelerveld lijkt veel kracht te hebben verspeeld in de eerste helft en wordt nu gedwongen tot tegenhouden met af en toe een spaarzame kans.

Een keihard schot op de lat van Lemelerveld gevolgd door een flinke kans voor Daan Hento is het hoogtepunt in kansen in die fase, beide ploegen kregen een forse mogelijkheid om op voorsprong te komen.

 

Witkampers rook dat er meer te halen viel tegen de steeds verder vertragende tegenstander. Lemelerveld leek zich langzaam te gaan verzoenen met een puntje, waar Witkampers bleef hopen op de mogelijkheid om de volle winst te pakken.

Een moment van chaos in het Lemelerveld strafschopgebied brengt de bal in positie voor Sander Kok. Vanaf de rand van het strafschopgebied aarzelt hij geen moment en kegelt de bal onhoudbaar achter de keeper. Een prachtig doelpunt en Witkampers staat op een verdiende 2-1 voorsprong.

 

Lemelerveld probeert er vervolgens nog een slotoffensief uit te persen wat de moegestreden gasten niet echt meer lukt. Witkampers komt via een uitval nog op een 3-1 voorsprong door spits Daan Hento die zijn 10e van het seizoen binnenschiet.

 

Witkampers boekt een knappe zege in een wedstrijd met twee gezichten. Een zwakke eerste helft gevolgd door een overtuigende en gepassioneerde tweede helft resulterend in een mooie overwinning. Komend weekend is het tijd voor de eerste ronde van de knock out fase van de districtsbeker. Witkampers gaat op bezoek bij derdeklasser Sportclub Enschede, de huidige nummer drie van de derde klasse A.

 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, van de Pol, Haverkamp, Saaltink , de Iongh, Wansink, Kok, B. Beuzel, Hento,Woestenenk

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 0-1 Lemelerveld » Click to zoom ->

  0-1 Lemelerveld

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 1-1 Bastiaan Beuzel » Click to zoom ->

  1-1 Bastiaan Beuzel

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 2-1 Sander Kok » Click to zoom ->

  2-1 Sander Kok

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 3-1 Daan Hento » Click to zoom ->

  3-1 Daan Hento