Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers wint na sterke tweede helft

 

18-09-2016 Ugchelen
Albatross – Witkampers (0-1) 0-4
 
Na het spectaculaire gelijk spel tegen Columbia was het afgelopen zondag tijd voor de volgende wedstrijd van Witkampers in de 3e klasse B. Ook vandaag ging de reis westwaarts, ditmaal naar Ugchelen.

 
De gastheren begonnen hun seizoen met een overwinning op Warnsveldse Boys maar kreeg een week later thuis klop van Lemelerveld. Het meegereisde publiek uit Laren was natuurlijk benieuwd of ook Witkampers in staat zou zijn de punten mee te nemen.
 

Na een openingsfase van ongeveer 10 minuten waarin niet veel gebeurde nam de thuis ploeg het initiatief. Albatross beschikt over een fysiek sterke ploeg waarbij de duels niet worden geschuwd. In de eerste helft ging af en toe de beuk erin en Witkampers moest duidelijk in het ritme komen. Veel duels gingen verloren en elke tweede bal was voor de thuis ploeg. Daarbij viel wel op dat dit ook niet leidde tot kansen, en waar dit wel een keer het geval was stond Joost Pakkert weer uitstekend te keepen.
 

Na ongeveer een kwart wedstrijd kwam Witkampers tegen de verhouding in op voorsprong. Een slimme pass van Stijn Wansink werd door Jordy Woestenenk handig, via de binnenkant van de paal, binnen geschoven. Deze voorsprong zorgde echter niet voor wat meer ontspanning, het bleef onrustig en Witkampers kwam niet lekker in de wedstrijd.
 
In de tweede helft was het spel beeld duidelijk anders. Eigenlijk vanaf het begin had Witkampers veel meer controle, de duels werden gewonnen en vanaf de zijlijn leek de Larense equipe veel fitter en over meer inhoud te beschikken dan Albatross. Nadat een aantal kansen om op een veilige 0-2 voorsprong te komen werden gemist maakte Jordy Woestenenk zijn tweede beslissende actie van vandaag. Handig omspeelde hij de doelman die hem vervolgens neerlegde. De uitstekend leidende arbiter Smeenk legde de bal op 11-meter.
 

Waar het Larense publiek normaal gesproken bij zo'n situatie Timo Haverkamp verwelkomt bij de strafschopstip was het ditmaal de taak voor Bastian Beuzel om de 0-2 op de borden te zetten. Beheerst volbracht hij deze taak en Witkampers stond op een ruimere voorsprong.
 

Albatross probeerde na deze goal nog iets terug te doen, en dit resulteert natuurlijk altijd in het weggeven van ruimte en dus mogelijkheden voor Witkampers om wellicht de voorsprong nog wat uit te bouwen.
 

Daan Hento liet vervolgens zien waarom hij tegenwoordig wekelijks op het scoreformulier staat, een kenmerkende actie in het strafschop-gebied en de Larense spits loopt weer 1 op 1, en Witkampers staat op 0-3.
Deze luxe voorsprong zorgt voor wat slordigheid bij de Larense ploeg. Een aantal momenten worden maar matig uitgespeeld. De 0-4 is echter een prachtige aanval, via een voorzet van Niels Saaltink tikt Daan Hento de 4e Larense goal binnen.
 

De wedstrijd van vandaag was echt een wedstrijd met twee gezichten, een moeizame 1e helft werd gevolgd door een prima tweede bedrijf. Witkampers liet zien over inhoud en geduld te beschikken en gaf bijzonder weinig kansen weg. Komend weekend wordt er weer thuis gespeeld, tegen TKA uit Apeldoorn.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Platenkamp, van de Pol, Haverkamp, Saaltink, Wansink, de Iongh, Kok, B. Beuzel, Hento, Woestenenk

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman

 

 • 0-1 Jordy Woestenenk » Click to zoom ->

  0-1 Jordy Woestenenk

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 0-2 Bastiaan Beuzel » Click to zoom ->

  0-2 Bastiaan Beuzel

 •  » Click to zoom ->
 • 0-3 Daan Hento » Click to zoom ->

  0-3 Daan Hento

 •  » Click to zoom ->
 •  » Click to zoom ->
 • 0-4 Daan Hento » Click to zoom ->

  0-4 Daan Hento

 •  » Click to zoom ->