Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers 1 uitgeschakeld in Achterhoek Cup

Op dinsdagavond 6 maart stond er voor Witkampers 1 weer een wedstrijd voor de Achterhoek Cup op het programma.

Thuis moest aangetreden worden tegen AZC 1. Omdat de weersverwachtingen niet denderend waren en de toestand van de grasvelden ook nog niet bepaald goed te noemen waren, werd er uitgeweken naar het kunstgras van AZC in Zutphen.

AZC had nog wat goed te maken, in de poule fase werd door Witkampers nog van AZC gewonnen.

De Zutphense formatie begon van begin af een hoog tempo aan te houden, gecombineerd met een hoop beweging van de spelers en het goed gebruik maken van hun fysieke vermogen, was het voor Witkampers moeilijk om grip op de tegenstander te krijgen.

Na 9 minuten hadden de spelers van AZC het eerste doelpunt al gescoord, de bal werd niet goed verwerkt in de achterhoede en een speler kon de bal in de lange hoek schieten, 0-1.

In de 12e minuut kon Witkampers bijna wat terug doen. Een hoekschop van Robin Bargeman ging hard voor het doel langs, waardoor Timo Haverkamp tot een schotkans kwam. De doelverdediger van AZC had hier toch wel problemen mee.

In de 18e minuut kwam de 0-2 op het (denkbeeldige) scorebord, na goed samenspel verdween de bal achter Luuk Potgieter.

In de 30e minuut kreeg Roel Wesseldijk een goede kans. Na een mooie soloactie van Joost Platenkamp kwam de bal bij Roel, die niet kon profiteren van deze buitenkans.

Kort hierop kregen Roald Straalman en Roel beide nog een kans op de aansluittreffer. De scheidsrechter liet beide spelers doorgaan op de keeper, ondanks dat de assistent-scheidsrechter terecht/onterecht vlagde. Helaas misten beiden de kracht om de bal overtuigend op doel te schieten.

Witkampers bleef veel ruimte weggeven en dat resulteerde net voor rust in de 0-3, een doelpunt weer door goed samenspel van de blauw witten.

In de rust werd twee keer gewisseld, Raoul Haytink en Bryan Brummelman kwamen in de ploeg.

AZC ging verder waar het de eerste helft ook mee bezig was, druk zetten en loeren op de kansen.

In de 53e minuut verscheen hierdoor de 0-4 op het bord.

Witkampers kreeg een paar kleine kansen, er was echter te weinig dreiging om het de keeper van AZC moeilijk te maken.

Doordar er ook nu veel ruimte weggegeven werd achterin, was het niet verwonderlijk dat AZC nog twee keer scoorde. De 0-6 was echter nog niet de eindstand.

Het werkte ook niet echt mee dat Joost in de 63e minuut geblesseerd het veld moest verlaten met een blessure, waardoor Witkampers met 10 man verder moest.

De beste kans voor Witkampers kwam nog in de 73e minuut. Timo werd onreglementair tot stoppen gebracht op de rand van de 16. Daan Hento ging achter de bal staan, maar hij had het vizier helaas niet scherp staan, deze bal ging over.

AZC kreeg in de 78e minuut een vrije trap te nemen en nam deze snel, waardoor de oriëntatie bij de verdedigers weg was en deze bal in het netje ging, 0-7 eindstand.

Witkampers was deze wedstrijd natuurlijk niet helemaal compleet door enkele afmeldingen, maar AZC was vanavond echt de beter ploeg en plaatste zich dik verdiend bij de laatste acht van de Achterhoek Cup. Zij spelen op 27 maart bij VIOS Beltrum.

Het team van Gerrit Brouwer kan zich helemaal gaan focussen op de competitie.

Opstelling Witkampers: Luuk Potgieter, Joost Platenkamp, Timo Haverkamp, Martijn van de Pol, Wouter Schreibelt, Robin Bargeman (Raoul Haytink), Sander Kok, Roald Straalman, Roel Wesseldijk, Daan Hento, Rowan Brummelman (Bryan Brummelman).