Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Twenthe 2 - Witkampers 2

 

Zaterdagavond was de uitwedstrijd tegen Twenthe 2 in Goor om 18.00. Op zaterdagavond is het meestal de avond van het stappen en de feesten maar omdat Twenthe 90 jaar bestaat en erop zaterdagvond een feestavond was in Goor werd deze wedstrijd gespeeld onder het genot van kunstlicht. Op de weg naar Goor kwamen we nog een witbebaarde man op een schimmel tegen maar ik denk dat hij de weg niet kon vinden,wat op zich niet zo gek is als je het hele jaar in Spanje woont.

 

Opstelling: Rinze, Adne, Remco Joren Luuk, Robin Rinze "Ed", Raoul, Niels B, Pepijn ( 45 min Tom) en Niels S ( 35 min Jordy ).

 

Twenthe begon werkelijk als een orkaan met windstoten van 200 km/h. Er werd overal druk gezet en Witkampers kreeg geen tijd om te neutraliseen. De afspraak was dat we neutraal zouden gaan staan om te kijken hoe de speel wijze van de tegenstander zou zijn. Sinterklaas in aantocht met pakjesavond in het vooruitzicht waren we ongeduldig en wilde Witkampers te hoogdruk zetten met als gevolg dat er ruimte achter onze eigen achterhoede ging ontstaan. Hoogdruk zetten betekent ook dat je nergens steken mag laten vallen want dan ben je de klos. En zo gebeurde het ook in Goor. Na exact 10 minuten stond er 2-0 op het bord voor de thuisclub. Daarna heeft Goor op dezelfde wijze geprobeerd de 3-0 te maken maar dat is niet gelukt want Witkampers ging kleiner en compacter staan met een verdedigende stelling zodat er minder ruimte kwam voor de lange bal. In de 35e minuut verstapte Niels Saaltink zich en werd vervangen door Jordy. Rinze "Ed" ging in de voorhoede spelen en Jordy als verdedigende middenvelder naast Robin. Net voor de rust maakte Witkampers de 2-1 en dat was een goed moment om de aansluitingstreffer te maken.

 

In de rust werd door de trainer de opstelling gewijzigd en het tactisch plan aangepast.

 

Aan het begin van de 2e helft was Witkampers nog zoekende naar de rust en het vertrouwen. Maar heel langzaam begon het tactisch plan te werken en nam Witkampers de wedstrijd over. De gelijkmaker werd gemaakt door een kopbal van Joren. Daarna heb ik 3 hele mooie goals gezien die allemaal op dezelfde wijze werden gemaakt. Rinze`Ed` maakte er 2 en Joren 1 maar het waren 3 mooie lobs over de keeper vanuit een omschakelmoment die ontstond door het goed druk zetten en samenwerking van Witkampers. Er stond op het bord 2-5. Witkampers had een 2-0 achterstand omgezet in een 2-5 overwinning. De overwinning was op basis van de 2e helft een terechte. Witkampers heeft na de onstuimige start het hoofd koel gehouden en na wat aanpassingen een zeer goede 2e helft gespeeld. Er is een teamprestatie neergezet waar de heren trots op mogen zijn en het collectief heeft het tactische plan zeer goed uitgevoerd en laten zien dat een combinatie van goed cq collectief voetballen en samenwerken mooi voetbal kan brengen waar toeschouwers gaan klappen na het laatste fluitsignaal. 

 

Op de terugweg kwamen we weer die wit bebaarde man tegen zoekende naar het bord Goor. Ik heb nog getwijfeld om te stoppen en hem de weg te wijzen maar ik heb het niet gedaan. Dan komt hij maar wat later aan in Goor want het mooiste cadeau kon hij die avond toch niet bezorgen want dat waren de drie punten en die gingen mee naar Laren.