Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers 6 - "Mooi Weer"

Laren, 01-10-2017

De transfermarkt is gesloten en daar sta je dan met een uitgedund team. De technische staf heeft alle spelers en hun staat van dienst nog eens tegen het licht gehouden, maar kwam toch wel met de conclusie dat de som van kwaliteit en kwantiteit van het  team wat te wensen over hield. Spoedberaad, muiterij, wat improvisatie hier en daar, wisselingen van teams en pools, al met al een wat mindere voorbereiding, waarbij menigeen met knikkende knieën naar de club ging, ik in ieder geval. Maar toch stond er vorige week weer een team op de been, die het eerste punt van de competitie veilig stelde in Beltrum.


De competitie is los kun je wel stellen, welgeteld 5 wedstrijden, 41 goals, terwijl er ook nog 2 teams de nul hebben gehouden, dat beloofd wat voor dit seizoen.

Vandaag een thuiswedstrijd tegen Markelo.

Stralende zon, een ietwat nat veld, kortom, mooi weer voor een potje ballen. Met wat verjonging vanuit o.a. het 5e en 8e team is zelfs de bank ook weer gevuld, met hier en daar zelfs een fitte speler. Van meet af aan laat Markelo zien waarom ze vandaag naar Laren zijn gekomen. Al snel komen de eerste kansen voor ons, maar scoren blijft best lastig. Aanpassen aan de tegenstander kunnen we als de beste, vooral als het niveau wat lager ligt. Toch gaan we met 2-0 de rust in.

Een dan een mooie opsteker…. Verstappen op 1…. en dan maar eens kijken wat de tweede helft oplevert.

Ondanks dat het gisteren “hondeweer” was, waren ze vandaag ook aanwezig langs het veld, zelfs in de kleuren van de beide teams, zwart en wit. Net als het wedstrijdbeeld lagen ze wat gezapig te kijken. De oudere, ervaren, zwarte wat rustig kluivend aan zijn botje, terwijl de jonge, witte, hond nog wel wat loopt te dartelen en de nodige meters maakt, een redelijk vergelijk met de wedstrijd.

Hoewel dit niet altijd opgaat laten Sr. en Jr. Beuzel zien, de een heeft toch duidelijk wat meer lucht dan de ander, uiteindelijk eindigen ze beide op de bank, maar het seizoen is nog lang, dus we hebben goede moed.

Videobewaking, lijntechnologie, ook de innovatieve hightech langs de kant lijkt zelfs in onze klasse te zijn doorgedrongen. Vorige week (na horen zeggen) probeerde de scheids in Beltrum de video-scheids te benaderen om te bepalen of de bal over de lijn was na goed overleg kwamen ze er echter zonder ook wel uit. Bij de Witkampers proberen ze ook iets nieuws, de lijnen worden vervangen door hier en daar een wit petje neer te leggen. Hhmmm aan die innovatieve gedachte moeten we nog wel even wennen.

Na nog een foutje achterin, wat gemiste kansen en een goede goal sluiten we de wedstrijd af met een 4-1 overwinning.

Twee wedstrijden 4 punten, een mooie voorlopige 3e plaats, ik zeg niks mis mee, ga zo door!

De twaalfde man