Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Witkampers 6 van ongeslagen naar verslagen

2017 zit er weer op en daarmee de eerste competitiehelft van dit seizoen. Even de data op een rijtje: 2-2, 3-3, 1-1, 3-3, 1-1, 2-2 en tussendoor twee winnende derby’s tegen Markelo (4-1) en natuurlijk Lochem (2-1).
Lijkt zo op het eerste oog een alleraardigst begin. De echte voetbalkenners valt het natuurlijk meteen op dat wij bij de winnende partijen meer goals dan de tegenstander hebben gemaakt. Maar wie echt goed kijkt ziet ook dat we ongeslagen zijn. Zonder de boeken hierover verder te raadplegen, mag je wel zeggen dat dit voor ons uitzonderlijk is, hiermee verder niets af te willen doen van de kwaliteiten binnen ons team. Al met al een prachtige teamprestatie, hoewel team, als we alle spelers bij elkaar moeten optellen die deze 8 wedstrijden hebben gespeeld, kun je gerust van teams spreken. Dit geeft wel extra elan aan deze ongeslagen teams-prestatie.

Misschien nog een technisch tipje vanaf de zijkant, naast een ongeslagen status zou ik voor de tweede seizoenshelft hier en daar een goaltje meer maken, dat levert aanzienlijk meer punten op nadat ze het driepuntensysteem circa 20 jaar geleden hebben ingevoerd.   

Maar ja dit is inmiddels allemaal geschiedenis. Nu 2018.
Natuurlijk is direct in het nieuwe jaar de jaarlijkse survival van de Witkampers, het zesde was met 8 man sterk en 4 man voor de mentale en innerlijke verzorging duidelijk aanwezig. Het uiteindelijke resultaat viel wat tegen, zeker als je de afgepeigerde koppen van een aantal niet verder bij naam te noemen spelers zag na afloop.  De borrels nadien gingen er echter fijn in en na de gevleugelde woorden van de voorzitter kon de dag zeker niet meer stuk.  Strijdbaar wordt het woord van 2018.

Strijdbaar is het 6e zeker, direct moet er weer fanatiek getraind worden bij de Waltakke. Na een heel uur kwamen we er achter dat hier de bal echt niet uit het veld te krijgen is. Er wordt niets aan het toeval overgelaten de ongeslagen status zal en moet behouden worden, dus ondanks de kou gewoon tot twee maal toe trainen op het kunstgras van Laren.  Vrij eenvoudig weten we de ongeslagen status te behouden vanwege wat afgelastingen.
En dan …. moet al die trainingsarbeid er natuurlijk uitkomen tegen de kraker op 11 maart uit in Lochem. Lochem 5 speelt een prima seizoen en staat bovenaan in de competitie.  Ze beginnen ook vol vertrouwen aan deze wedstrijd en de eerste helft hebben we weinig in te brengen wat uiteindelijk resulteert in een 0-1 voorsprong voor Lochem. De tweede helft lijkt een heel andere wedstrijd met het betere voetbal aan onze kant, echter grote kansen komen er niet. En dan 10 minuten voor tijd een wel zeer ongelukkige actie van onze keeper, die zijn enkel verdraaid en hiermee wel zeker een aantal banden lijkt af te scheuren. Met deze enorme domper zijn en voelen we ons vandaag  verslagen en eindigt dus ook onze glorieuze ongeslagen status.

Bouke beterschap.

De twaalfde man