Witkamp Wijnand dekorte Aarink Hissink Meutstege accon avm Langenbeargh Lalesse Slootsmid financeconsult
knop Pizzas bakken bij Bakker Wijnand
knop Witkampers 2 stelt klassebehoud veilig
knop Witkampers verliest maar is veilig

Verslag Buitenveldert Vr3 - Witkampers Vr1

Vandaag weer richting Amsterdam, waar we 5 weken geleden nog met 2-1 verloren met de beker. Vandaag nieuwe kansen tegen Buitenveldert dames 3, maar dan de competitie.

Een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de bovenste ploegen.

 

In de eerste minuten moesten we opnieuw wakker worden, want we werden, zoals zo vaak, verrast door de felheid van de tegenstander. Hier kwamen gelukkig geen hele grote kansen uit, maar de toon was gezet. Waarom dit ons elke keer overkomt is voor iedereen een raadsel. Ook aan de vliegtuigen kon het deze keer niet liggen, want door de mist waren die helemaal niet te zien. Het eerste gedeelte van de eerste helft was vooral flipperkast voetbal, want beide ploegen konden de bal niet in het team houden. Waar wij af en toe nog wel eens probeerde te voetballen gingen het na drie of vier keer rondspelen toch mis door een verkeerde bal of aanname. Daarentegen ging het verdedigen en druk zetten juist wel redelijk. Toch kwam Buitenveldert er één of twee keer goed uit, maar Anne wist het goal schoon te houden.

Gedurende de eerste helft werd het aanvallend wel wat beter en speelde we ze af en toe goed uit en konden van afstand op het goal schieten. Ook werd Daphne goed weggestoken, maar ze wist net niet te scoren. Uiteindelijk in de 40ste minuut gaf Dora een pass tussen de verdediging door, waardoor Josien één op één kwam met de keeper en links onderin de hoek scoorde.

 

De tweede helft speelde Buitenveldert nog meer op de lange bal maar deze werden vaak gewonnen door onze verdediging. Gelukkig viel na tien minuten de 0-2. Ilse liep aan de linker kant goed de ruimte in, kreeg de bal en zette op tijd voor. Daphne was al bij de tweede paal en wist de bal in de kluts in het goal te krijgen.

Hierna was het vooral vechten voor iedere meter en dan vooral op het middenveld, want zolang we druk op de bal hielden kwamen zij er niet uit. Onze middenvelders en een aanvallers hebben aardig wat meters gemaakt.

Door af en toe gekke beslissingen van de scheids kreeg Buitenveldert een aantal vrijetrappen rondom de zestien meter. Deze gingen gelukkig net naast door reddingen van Anne. Ook kwamen we een paar keer goed weg doordat de scheids niet altijd zag dat we de bal nog aanraakte en het eigenlijk een cornerbal was, maar floot voor een keeperbal. De meeste van hun waren in de lengte een stuk langer en daarom was het bij de cornerballen of vrijetrappen altijd opletten.

Rinus kwam voor Carmen in het spel en ging in de spits staan, waar ze het voor de eerste keer ontzettend goed deed. Uiteindelijk speelde Mirthe ook nog een aantal minuten mee voor de geblesseerde Daphne. Al met al een verdiende gewonnen wedstrijd met de belangrijke drie punten en 20 euro voor onze pot.

 

As zondag speelt Vrouwen 1 wederom een uitwedstrijd. Dit keer wordt er afgereisd naar Alkmaar. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt tegen de nummer 13, Alcmaria Victrix Vrouwen 1.