• Mededeling

  Update corona maatregelen

  Update corona maatregelen

  Zoals de meeste mensen zullen hebben meegekregen, zijn per 14 oktober nieuwe, striktere maatregelen getroffen. Voor onze vereniging houden deze in grote lijnen in:

  • Alle competitie- en bekerwedstrijden worden opgeschort (in principe 4 weken);
  • De jeugd tot 18 jaar mag wel in teamverband blijven sporten en onderling wedstrijden spelen;
  • Voor senioren gelden beperkingen t.a.v. het in teamverband sporten (groepsgrootte);
  • Kleedkamers en kantine blijven gesloten.

  Als vereniging zullen wij zoveel mogelijk het sporten en trainingen blijven faciliteren, uiteraard binnen de kaders van geldende corona maatregelen. Wij wachten nog op nadere berichtgeving vanuit de KNVB. Zodra meer duidelijk is, volgt verdere informatie.


  Voor wie alvast meer info zoekt, hieronder een fragment uit een e-mail die wij vandaag van de gemeente Lochem ontvingen:

  Sporten is beperkt mogelijk

  Vanaf 18 jaar mag alleen worden gesport op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met maximaal 4 personen. Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen (individueel) per zelfstandige ruimte. Sportwedstrijden zijn niet toegestaan. Ook zijn de sportkantines, douches en kleedkamers gesloten.

  Er is een uitzondering voor topsporters, voetballers van de Eredivisie en Eerste divisie en voor kinderen tot 18 jaar. Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Kinderen vanaf 13 jaar mogen na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 4 personen.

  Sportprotocol Verantwoord Sporten

  Op de website van NOC*NSF staat het protocol verantwoord sporten. De maatregelen per 14 oktober 22:00 worden zo spoedig mogelijk in het protocol verwerkt. Houd deze website in de gaten voor een uitwerking van de aangekondigde maatregelen en een lijst met veelgestelde vragen.

  Meer informatie op de website van Rijksoverheid

  Een overzicht van de maatregelen en samenvatting van de persconferentie staat op de website van de Rijksoverheid. Er is ook een pagina van de Rijksoverheid met veelgestelde vragen over het coronavirus en sport. Ook geeft bijgevoegde factsheet een overzicht.

  De veiligheidsregio stelt een nieuwe noodverordening vast

  De veiligheidsregio vertaalt de afgekondigde maatregelen naar een nieuwe noodverordening. Wanneer de noodverordening gereed is kunt u deze vinden op de website van de VNOG. In een noodverordening is regionaal vastgelegd welke regels op dat moment gelden in de gemeente Lochem.

  Nog niet alles is duidelijk

  De komende dagen worden de nieuwe maatregelen vertaald naar protocollen en de noodverordening. Houd daarom bovengenoemde websites in de gaten.