PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

5 mei 2019: Witkampers 7 tegen de koploper

Na 2 weken rust en de buikjes volgegeten met eieren mochten we zondag 5 mei weer de wei in. En niet tegen de minste tegenstander. Trias 5 uit Winterswijk staat redelijk solide aan kop met 4 punten voorsprong op de nummer 2.

Wij zelf zijn een stevige middenmoter op plek 7 waarbij wij niet meer kunnen degraderen en zelfs een periode titel zit er niet in ………..

Enfin, wij kunnen lekker vrij uit voetballen en er ligt geen enkele druk op het team. Nu is dat meestal niet het geval, gezien de gemiddelde leeftijd en ervaring van het elftal….

Na de warming up (en die was echt nodig, want zo warm was het niet) begint de wedstrijd onder leiding van scheids Buit op ons favoriete veld, namelijk veld 2. Het kleinste veld. Vanaf het begin ging het gelijk op. We voetbalden heel goed mee en creëerden zelf een aantal kansen. Daarbij moet wel gezegd worden dat Trias ook een aantal mogelijkheden hadden om de score te openen. Met soms oogstrelende combinaties van onze kant werd de tegenstander soms van het kastje naar de muur gestuurd. Tikkie takkie voetbal op een hobbelig veld, hoe knap is dat. Aan het eind van de eerste helft waren we zeker de bovenliggende partij, maar de brilstand stond in de rust nog op het scorebord. Met een stand van 0-0 gingen we dus naar het warme bakkie thee.

Na rust was het eigenlijk het zelfde beeld. Met de tomeloze inzet van een ieder en goed voetbal konden we zeer goed meekomen met de koploper. Naarmate de tweede helft vorderde kwamen we iets meer onder druk te staan. Bij een aantal begonnen de knolletjes wat op te raken (op het veld bleven de knolletjes nog wel), terwijl de tegenstander nog wat energie over had. Maar wij kregen onze kansjes ook nog wel en het was eigenlijk een oud cliché “de eerst die scoort, wint”. Na een klein, maar hevig regenbuitje, die iedereen nog even weer wat opfriste, kroop de wedstrijd naar het einde.

Na negentig minuten was er nog steeds niet gescoord, waarbij de eindstand ook de beginstand was, 0-0. Een zeer goede team prestatie, waarbij iedereen zich de noppen onder de schoenen heeft gelopen.

Al met al een zeer tevreden gevoel en weet zeker, wanneer we dit niveau de restende 3 wedstrijden weten vast te houden, er nog 9 punten bij op ons totaal komen.

En volgende week wacht Bredevoort 3, de nummer 3 op de ranglijst. Laat maar komen, we zijn er klaar voor.

Groeten witkampers 7

Tekst: Bert Jansen