PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Boeiend treffen levert punt op voor Witkampers

 

Witkampers – Colmschate (1-0) 1-1
Laren, 14 oktober 2018
Op wederom een zonovergoten Leussinkpark begonnen Witkampers en Colmschate aan de 4e wedstrijd van het seizoen. Vorig jaar kwamen deze twee teams elkaar ook al tegen, zowel in Laren als in Colmschate moest Witkampers het onderspit delven. De tegenstander van vandaag is matig aan het seizoen begonnen, zeker gezien het feit dat zij vorig jaar nog nacompetitie om promotie speelden.

Het begin van de wedstrijd is afwachtend van beide teams. Witkampers gaat geduldig de strijd aan, bij Colmschate valt op dat er met name in de opbouw veel mis gaat. Dit leidt een aantal keren tot een potentieel gevaarlijk moment maar tot grote Larense kansen komt het niet. Na bijna een half uur spelen is de eerste grote kans voor de gasten, Joost Pakkert brengt gelukkig redding en het blijft 0-0.

Na dit gevaarlijke moment neemt Witkampers het initiatief over en gaat op jacht naar een goal. Eerst krijgt Timo Haverkamp een forse kans, zijn schot uit de draai treft geen doel. Zijn collega centrale verdediger, Remco Marsman, doet dit wel. Zijn bekeken schot net voor rust betekend een gewenste en zeker verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

Witkampers begint met een zelfde energie aan de tweede helft en is een paar keer dicht bij de 2-0. Na 10 minuten in de tweede helft drogen de kansen echter langzaam op en begint Colmschate meer grip te krijgen op de wedstrijd. Witkampers zakt na deze fase verder terug op eigen helft, beide ploegen creëren in deze fase vrij weinig.

Het eerste schrik moment voor het thuispubliek komt na een vrije trap van Colmschate. De gasten krijgen een aantal vrije trappen links van het doel, die allemaal hard richting de lange hoek gaan. Op een van deze momenten valt de bal, in buitenspelpositie, voor een Colmschate-been. Het doelpunt wordt afgekeurd en de voorsprong blijft voorlopig behouden. De bezoekers putten echter wel moed uit dit moment en gaan op jacht naar de gelijkmaker. Deze valt 20 minuten voor tijd ook, Colmschate zet een vlotte aanval op, de scheidsrechter ziet hierbij overigens een overduidelijke overtreding op Roald Straalman over het hoofd, en zet de stand weer gelijk op 1-1.

Witkampers lijkt heel even van slag en Colmschate gaat op jacht naar meer. Ook de thuisploeg krijgt in de persoon van Jordy Woestenenk nog een aardige mogelijkheid. Na 95 minuten komt er vervolgens een einde aan een boeiende wedstrijd waarbij de punten worden gedeeld. Gezien het spelbeeld een logische uitslag en een prima resultaat.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Wansink, Marsman, Haverkamp, Schreibelt, Straalman, Kok, de Iongh, C. Beuzel, Hento, Woestenenk; ingevallen bij Witkampers: Saaltink

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman