PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Eenvoudige winst en knullig verlies in 5 dagen tijd

Het begin van de mei-maand staat voor Witkampers in het teken van de laatste 2 inhaalwedstrijden. Allereerst het duel tegen de nummer laatst van de derde klasse B, Albatross op zondag 5 mei. Daarna volgt het tweede inhaalduel tegen Activia op donderdag 9 mei. Kortom, twee wedstrijden tegen ploegen die onderin de ranglijst gepositioneerd staan en wellicht een mooie gelegenheid om het puntenaantal nog wat hoger te krijgen.

Het thuisduel tegen Albatross begint voortvarend. De uitwedstrijd in Uchgelen eindigde in een teleurstellend gelijkspel en de zwart-witten lijken vastberaden om dit niet nog een keer te laten gebeuren. Kortom, er wordt flink gezocht naar een opening en de mogelijkheid om snel op voorsprong te komen. Dit lukt ook, een van de Albatross verdedigers maakt een onhandige overtreding en een strafschop volgt. Mooi buitenkansje voor Daan Hento natuurlijk en binnen 10 minuten staat het 1-0. Witkampers gaat vervolgens op zoek naar meer en voor rust lukt dit. Roald Straalman maakt vlak voor rust de 2-0 en Witkampers heeft al een comfortabele voorsprong.

De tweede helft verloopt vervolgens voorspelbaar en weinig spectaculair. Witkampers heeft het duel volledig onder controle en Albatross kan eigenlijk geen vuist maken en voor een stuntje zorgen. In de slotfase loopt de score dan nog lekker op, achtereenvolgens scoren Christian Beuzel, Rowan Brummelman en Sander Kok. 5 Larense goals met 5 verschillende doelpuntenmakers. Al met al een prima overwinning en op naar de 2e halte van het inhaalprogramma.

 

Zoals in de inleiding al gezegd bestond het tweede deel van het inhaalprogramma van deze week uit een uitwedstrijd tegen Activia in Twello. Ook hier begint Witkampers weer voortvarend aan het duel en gaat op zoek naar een vroege voorsprong. Dit lukt na een mooie aanval die door Roald Straalman beheerst wordt afgerond. Als even later Daan Hento voor de 0-2 mag zorgen lijkt alles beslist.

Activia heeft de punten echter hard nodig om ook volgend jaar derde klasse te mogen spelen en de gastheren geven alles om een goed resultaat te halen. Witkampers lijkt het allemaal wat gemakkelijk op te nemen en voor rust maakt Activia 1-2. Vlak voor de pauze lijken de Larenaren een vroegtijdige beslissing te forceren. Daan Hento schiet binnen maar de goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

In de rust veranderd zowel het weer als het spelbeeld. Het begint flink te regenen in Twello en Activia gooit de beuk erin. Witkampers komt volkomen onnodig in de problemen vergeet te voetballen en Activia voelt terecht dat er vandaag wat te halen valt. Witkampers geeft binnen korte tijd de wedstrijd uit handen en kijkt na ruim een uur spelen opeens tegen een 4-2 achterstand aan.

Niet alleen het spel van Witkampers is in de tweede helft van een minder niveau, hetzelfde kan worden gezegd van het optreden van de scheidsrechter. Na een redelijke eerste helft maakt hij er in de tweede helft een totale chaos van, resulterend in drie rode kaarten, 2 voor Witkampers en 1 voor Activia. Nogal opvallend voor een wedstrijd die bij tijd en wijle stevig is maar zeker niet gemeen. Witkampers komt via Sander Kok nog terug tot 4-3 en weet er met 9 man zelfs nog een slotoffensief uit te persen. Helaas leidt dit niet meer tot nog een Larense goal en keren de Witkampers huiswaarts met 4 tegengoals en een enorme kaartenlast.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk