PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Heerlijke derbywinst voor Witkampers

Sportclub Lochem - Witkampers (0-0) 0-2
Lochem, 17 februari 2019

Na de overtuigende 4-1 overwinning tegen Helios stond Witkampers afgelopen zondag voor een nieuwe pittige opgave. Op bezoek bij de nummer 2 van de derde klasse B, Sportclub Lochem. Naast dat de gastheren een goede jaargang draaien is de derby de laatste jaren een moeilijke exercitie voor de Larenaren. Hier en daar een gelijkspelletje maar voor de laatste overwinning moeten we toch een flink aantal jaren terug, in het seizoen 2012-2013.

In de openingsfase gaat Lochem op zoek naar een vroege voorsprong. Het is zeker niet zo dat Witkampers onder de voet wordt gelopen maar helemaal comfortabel zit of staat het niet langs de lijn. Na ongeveer 20 minuten spelen krijgt Lochem een haast niet te missen kans op 1-0 maar dit gebeurt wel. Wakker geschrokken of niet, feit is wel dat na dit moment Witkampers in de wedstrijd groeit en zelf ook kansen krijgt. In het laatste kwartier van de eerste helft belandt de bal twee keer op de lat en is het een aantal keren alarmfase 1 in het Lochemse strafschopgebied. Vlak voor rust komt Lochem goed weg als de scheidsrechter van dienst weigert een strafschop te geven nadat Sander Kok wordt vastgehouden en naast schiet.

In de tweede helft is Witkampers helemaal heer en meester. De duels worden eigenlijk allemaal gewonnen en verreweg het meeste balbezit is voor de zwart-witten. De honger naar een goal lijkt te worden gestild door een fantastische goal van Daan Hento. Onhoudbaar jaagt hij de bal net onder de lat, maar waar het feestje al gevierd wordt staat de grensrechter gedecideerd met de vlag omhoog en de goal wordt geannuleerd. Het meest opvallende moment van de middag is vervolgens een andere annulering maar dan van een rode kaart. Na een overtreding ontstaat wat tumult en behoorlijk zeker van zijn zaak trekt de leidsman de rode kaart voor Bastian Beuzel. Na flinke protesten op en buiten het veld gaat de scheidsrechter op bezoek bij zijn assistenten en dit beraad zorgt ervoor dat de rode kaart wordt omgezet in een gele.

Gelukkig maar want diezelfde Bastian Beuzel wordt door zijn verdediger gevloert in de 16 meter en de bal gaat 20 minuten voor tijd op de stip. Topscorer Daan Hento blijft ontzettend kalm en zet de Larenaren op voorsprong. Deze terecht goal geeft Witkampers vertrouwen en rust. Zonder teveel risico te nemen wordt gezocht naar de beslissende 0-2. Deze valt 7 minuten voor tijd. Jordy Woenstenk wordt gevonden na een prima aanval en hij velt het vonnis.

Lochem gaat met de moed der wanhoop nog op zoek naar een aansluitingstreffer maar Witkampers blijft meer dan op de been. Er wordt vol overgave gestreden voor elke bal en echte problemen ontstaan er niet meer. Witkampers boekt een overwinning die voor zowel de stand als het gevoel bijzonder plezierig is.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Marsman, Saaltink, Haijtink, Kok, de Iongh, B. Beuzel, Hento, Woestenenk; ingevallen Straalman, B. Brummelman

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman