• Mededeling

  Hans Voskamp komend seizoen, naast trainer JO19-1, ook trainer van mannen 2 

  De weg van Speciaal Voetbal naar Witkampers 8

  Maurice Harskamp was in 2016 de eerste aanmelding voor het Speciaal Voetbal team van Witkampers. Nu bijna 5 jaar later speelt Maurice zijn wedstrijden in het 8e elftal. Er is dus veel veranderd in zijn voetballeven.

   

  “Ik speelde bij Harfsen in een regulier elftal”, vertelt Maurice. “Maar ik werd in dat team best wel gepest, de spelers vonden mij anders dan de rest en daarom ben ik daar weggegaan.” Toch kijkt Maurice niet om in wrok. "Ik heb bij Harfsen uiteindelijk wel een schitterend afscheid gehad, dat moet ik wel zeggen.” Toch begon Maurice het voetballen al snel te missen. “Mijn vader hoorde dat er in Laren een G-voetbalteam zou worden opgestart. We dachten dat kunnen we proberen en ik heb me aangemeld.”

   

  De eerste trainingen gingen direct goed en Maurice bleek er veel plezier aan te beleven. “Klopt, maar al snel merkte ik, met alle respect voor de andere spelers, dat ik qua voetbal al een stuk verder was.” Zijn leiders bij het Speciaal Voetbal zagen hetzelfde en zochten contact met de jeugdcommissie. Misschien was het mogelijk om Maurice met een regulier team mee te laten trainen en spelen? Deze uitkomst werd geboden bij de C3, wel moest er voor de bijna 17-jarige Maurice dispensatie aangevraagd worden. Maar al snel was deze hobbel genomen. "In het begin was het best moeilijk”, weet Maurice nog. "Het ging allemaal veel sneller en ik had soms wat moeite om de uitleg van alle oefeningen te begrijpen. Dat was best wel schakelen voor mij!” De route langs het B3- en A3 elftal bracht hem in het 8e elftal, waar hij nu met veel plezier deel van uitmaakt. Logische vraag is uiteraard of hij in deze teams wel geaccepteerd werd; "Ach, in elk team heb je jongens die je wat willen uit proberen, maar ik kan daar nu beter mee omgaan. Daar ben ik wel in gegroeid. Kijk, eigenlijk ben ik gewoon een lieve sociale jongen, maar soms kan ik erg duidelijk zijn in mijn woorden en dan ben ik niet altijd makkelijk.”

  In het begin heeft hij de steun gehad van zijn jeugdleiders. "Ik heb veel geleerd en begrip gekregen van leiders als Henk Oudenampsen en Bennie Groot Wesseldijk, zonder anderen tekort te doen. Zij hebben me echt geholpen om mijn plek te vinden.”

  De overstap naar in eerste instantie het Speciaal Voetbal heeft hem veel gebracht. "Ik speel nu in een elftal, waar iedereen mij respecteert zoals ik ben. Witkampers is een grote vereniging en hier heb ik veel meer mensen leren kennen.” Zo heeft Maurice op dit moment zijn leven prima op orde en werd hij zelfs even een bekende Nederlander door zijn optreden in De Wasstraat. De veel geroemde documentaire waar zijn werkgever Mats Carwash laat zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch een goede en leuke baan kunnen krijgen. Een kleine parallel met de weg die Witkampers hem heeft geboden om toch in een regulier elftal te kunnen spelen.