Welkom bij VV Witkampers
De voetbalclub van Laren Gelderland
Witkampers verslaat AZC door teamwork en geduld
Lees meer
Ruime nederlaag Witkampers Vr1 bij Hoogland Vr1
Lees meer
Witkampers sleept een puntje uit het vuur
Lees meer
Onterecht gelijkspel voor Witkampers Vr1
Lees meer
Vacature(s)
Lees meer
  • FC Suryoye

    Aanstaande zondag staat voor ons eerste elftal het thuisduel tegen Suryoye FC op het programma. Misschien leuk wat achtergrond feitjes te weten over Suryoye?

    De Suryoye is een bevolkingsgroep uit het Midden Oosten met verschillende christelijke achtergronden. Hun cultuurgebied is Zuid Oost Turkije en Syrie. Vooral door de taal zijn ze verwant aan Syrie. In de jaren 60 en later in de jaren 80 kwamen een grote groepen Suryoye naar Enschede. De voornamelijk Orthodoxe christenen ontvluchtten zo de conflicten tussen Turkije en de Koerden. In 1965 werd in Enschede de voetbalvereniging FC Mediterraneo opgericht. De club bestond uit leden van meest Italiaanse afkomst en waren arbeiders die werkten in de Twentse textielindustrie. Vele Suryoye voetballers sloten zich bij deze vereniging aan en daarom droeg het tot voor kort de naam FC Suryoye-Mediterraneo. Tegenwoordig heet de club alleen nog FC Suryoye. Bij de KNVB staat de club echter nog met de oude naam geregistreerd. De Suryoye gemeenschap, meest goed en hoog opgeleid, is in de loop der jaren volledig  geïntegeerd in de Enschedese gemeenschap zonder de eigen culturele achtergrond te verliezen.  

    FC Suryoye, de nummer 5 van de 2e klasse I heeft tot nu toe, net als Stevo en Reutum, 10 punten veroverd. Gezien alle uitslagen en gelijke spelen zijn de clubs in deze klasse bijna allemaal gelijkwaardig aan elkaar en speelt de factor geluk soms een belangrijke rol. In wedstrijdverslagen op de website voetbal Oost geven de tegenstanders van FC Suryoye hoog op van de voetballende kwaliteiten van de Enschedeërs. Een soepel en goed combinerend team dat ook nog eens makkelijk scoort. De inbreng van de alom bekende trainer Paul Krabbe, vele  jaren geleden zelfs korte tijd hoofdtrainer bij PEC Zwolle en FC Emmen, zal daar zeker mee te maken hebben. Krabbe is inmiddels 66 jaar en begon zijn trainerscarrière al in 1981 en zo kun je spreken van een trainer met “een bak aan ervaring”. Hij is inmiddels aan zijn vierde seizoen bezig in Enschede.

    Bron: Voetbalvereniging Lemelerveld