• Mededeling

  Laatste nieuws Coronavirus

  Zonovergoten Jubileumfeest

  Laren, 31 augustus 2019.
  Iets na 10.00 uur gaf onze voorzitter Johan Ikink het startsein voor het 90-jarige Jubileumfeest van onze club Witkampers.


  In zijn openingswoord memoreerde Johan met een klein moment gepaste stilte aan de leden die ons in de afgelopen jaren ontvallen zijn.


  Om vervolgens in een notendop de geschiedenis van de vereniging te vertellen van de oprichting tot aan de bloeiende club met zijn vele vrijwilligers die we op dit moment zijn.


  Talloze namen kwamen voorbij van de ereleden Jan Langeler, Gerrit Wesseldijk en Gerrit Kuypers tot een aantal spelers en trainers die hun successen bij de Witkampers hebben gevierd.


  Johan mocht het verhaal niet te lang houden, want de spelers van de teams JO8 tot en met JO12 en die van het Speciaal Voetbal stonden te popelen om deel te nemen aan het eerste onderdeel van de festiviteiten. Een uitdagend en spectaculair spelcircuit van het bedrijf Freestyle Voetbal stond opgesteld op het eerste veld. Maar eerst gingen onder luid applaus en de hymne van de Champions League de minipups het tweede veld op voor een minitoernooi.

   

  Hierna stroomde het veld vol met spelers, begeleiders en toeschouwers voor een voetbalshow in een Panna veldje van drie balkunstenaars die dingen met een bal kunnen, waarvan een normaal mens alleen maar kan dromen…


  Met het grootste gemak gaat de bal in de nek en laten ze trucjes zien met de bal om van te watertanden. Uiteindelijk draaide het om de Panna! Een aantal stoere spelers durfden het aan om met de balvirtuozen de strijd aan te gaan. Helaas moesten ze toch het onderspit delven, net als de voorzitter van de Jubileumcommissie Appie Bielderman die er ook aan moest geloven.


  Hierna was het de beurt aan de spelers zelf om aan het circuit deel te nemen. Een greep uit de onderdelen: snelheidsmeter, kegelvoetbal, dartbordschieten, slalom door oplichtende poortjes, één tegen één in het panna veldje en een onderdeel waarbij de spelers de basistechnieken van de trucs van balkunstenaars kregen aangeleerd!


  Iedereen heeft genoten van de deze geslaagde voetbalochtend, waarbij een aantal drinkpauzes niet overbodig bleken!


  In de middag werd hetzelfde programma nog een keer aangeboden aan de jeugd JO13 tot en met JO17. Ook hier was er veel enthousiasme onder een weldadig schijnende zon.

   

  Om 18.00 uur was er een Sponsoravond georganiseerd als dank voor hun inzet en steun aan de Witkampers in de afgelopen jaren. Dit gebeuren was in de kantine, maar door de hitte ging het gezelschap snel naar beneden om in de tent iets verkoeling te zoeken.


  Er werd een fotocompilatie vertoond die de geschiedenis van de club weergaf. Hierbij is gebruik gemaakt van het fotoarchief van Dirk Addink en de foto’s van Jan Dijkerman.


  Hoogtepunt was de presentatie van de geheel vernieuwde website, met een druk op een knop stelde webmaster Arie Peters de site officieel in werking. Deze is ontworpen door Ingri Imenkamp in samenwerking met SiteWork Lochem.


  Met 50 aanwezigen was het een uitstekend bezochte bijeenkomst, die wellicht voor herhaling vatbaar is. De sponsoren kregen een buffet aangeboden verzorgd door hoofdsponsor Witkamp en er zijn vijf ballonvaarten verloot.

   

  Vanaf 20.00 was het tijd voor de grote feestavond, waar veel leden, donateurs en vrijwilligers met hun partners onder het genot van een drankje bij konden praten en herinneringen ophalen aan hun tijd bij de Witkampers. Tijdens het openingswoord werd Jan Schepers nog in het zonnetje gezet. Jan maakt al 25 jaar deel uit van het bestuur, waarvan geruime tijd als voorzitter. Mooie woorden waren er voor hem van oud-voorzitter Martijn Hoentjen en KNVB afgevaardigde Klaas Jansen. Hierna barstte het echte feest los, met muziek van de Trainband en een optreden van een gelegenheidsband bestaande uit muzikale leden van de vereniging.


  In een andere tent was er muziek met DJ Herman en kon iedereen rustig zitten en bijpraten!


  Even leek regen, onweer en wind roet in het feest te gooien, maar de partytent voor de hamburgers en braadworsten van Slager van de Pol kon met enige mankracht overeind gehouden worden.


  Het was druk en gezellig tot vroeg in de nacht, tijdens de verloting gingen er nog eens zeven ballonvaarten uit.


  Zo kwam er einde aan deze jubileumdag en gaan we op naar het 100-jarige bestaan van onze club!
  Tekst: Bert Gotink
  Foto's : Jan Dijkerman