PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Overwinning Witkampers na sterke tweede helft in Vaassen

 

SV Vaassen - Witkampers (1-1) 1-2
Vaassen, 31 maart 2019
Na de winterstop kwam Witkampers in eerste instantie goed uit de startblokken. In deze fase werden de nodige overwinningen behaalt en deed de Larense ploeg goede zaken op de ranglijst. De laatste twee wedstrijden leverde slechts 1 punt op en voor het perspectief voor de rest van het seizoen zou een overwinning wenselijk zijn. Helemaal tegen een directe concurrent in de middenmoot, SV Vaassen. De gastheren stonden bij aanvang van de wedstrijd 1 plek onder Witkampers. 

Vanaf de start in de eerste helft is wel te zien dat beide ploegen bij elkaar in de buurt op de ranglijst staan. De teams ontlopen elkaar weinig en het is echt een beetje aftasten geblazen. Witkampers gaat na een solide begin echter slordiger spelen. Veel balverlies en onzorgvuldigheden zorgen ervoor dat de Larense achterhoede te veel onder druk komt te staan en Witkampers begint het lastig te krijgen. Dit wordt niet beter nadat de 1-0 valt, een cornerbal mag wel erg vrij worden ingekopt en het ziet er niet goed uit voor de zwart-witten. In het laatste kwartier begint Witkampers aan te dringen en er volgt een flinke kans die helaas niet wordt afgerond. Dit gebeurt net voor rust wel. Een van de weinige steekballen die niet wordt afgefloten voor buitenspel bereikt Roald Straalman die duidelijk al op bal stond te loeren, zijn afronding is zeer beheerst, 1-1. Een lekker moment voor de gelijkmaker, zo net voor rust, en het perspectief voor Witkampers is plots heel wat rooskleuriger. 

In de tweede helft begint Witkampers duidelijk de overhand te krijgen. Bij Vaassen is het plots allemaal wat minder overtuigend en het wachten is op een Larense goal. Dit gaat vanmiddag echter niet zo maar, er worden flink wat kansen gemist. Daar waar de voorhoede ongelukkig is in de afronding blijft de vrees natuurlijk altijd voor een tegengoal. Gelukkig voor de Larenaren krijgt Daan Hento heel even iets vrijheid van zijn bewakers en is zijn eerste kans van de middag gelijk raak, 1-2.

Witkampers blijft kansen krijgen op de wedstrijd definitief te beslissen en Vaassen probeert een slotoffensief op gang te krijgen. Lange tijd lijkt dit niet te lukken maar in de blessuretijd lijkt het noodlot voor Witkampers toe te slaan. De scheidsrechter fluit voor een handsbal en de bal gaat op de stip. Gelukkig voor Witkampers speelt er naast een penaltynemer altijd nog een andere partij een rol bij een strafschop, de keeper. En keeper Joost Pakkert verricht vervolgens de belangrijkste actie van de middag door de hard ingeschoten strafschop gewoon klem te pakken! Een spectaculair einde van een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft was van Larense kant erg matig, waarbij de goal gelukkig op het goede moment valt. De tweede helft was een stuk beter en geeft mooie vooruitzichten voor de komende weken. 

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Kok, Aaftink, de Iongh, Straalman, B. Brummelman, Haijtink, Hento, C. Beuzel ; ingevallen: Platenkamp 

Tkst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's Jan Dijkerman