• Mededeling

  Nieuwe functie binnen Witkampers 

  Rugdekking

  Geachte ereleden, leden, vrijwilligers, supporters, sponsoren en andere Witkampers,

  Allereerst, voor onbepaalde tijd zal ik de taken van Johan Ikink overnemen. Zoals velen zullen weten is Johan sinds anderhalve week opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle. Inmiddels gaat het alweer wat beter. Hij is sinds dit weekend weer naar de verpleegafdeling met wat extra monitoring. Moge duidelijk zijn dat Johan voorlopig zijn taken als voorzitter even niet kan oppakken. Johan en familie, heel veel sterkte bij het herstel en vertrouw op de rugdekking die al volop spontaan aanwezig is. Gegevens zijn bij hoofdbestuur bekend voor een ieder die Johan iets zou willen sturen.

  Deze spontaan aangeboden hulp en de huidige wereld waarin we leven gaven me het idee om te kijken of we hier samen op verder kunnen bouwen, want naast alle ellende gebeuren er zeker ook mooie dingen. In deze tijd waar het voornamelijk om Covid-19, Corona en Social Distancing draait, wil ik graag aandacht voor iets anders, namelijk voetbal!!!

  Opstelling* voor deze wedstrijd:

  Op doel: Hoofdbestuur
  Achterhoede: Onderhoudscommissie/Terreincommissie, Kader, Leden, Kantinecommissie
  Middenveld: Materiaal, Technische commissies, Wedstrijd(secretariaten)
  Voorhoede: Jeugdcommissie, Sponsorcommissie, Speciaal Voetbal

  Op de bank: Ereleden, Vrienden van, Supporters, Ouders/Familie

  De wedstrijd wordt uiteraard voor een groot deel mogelijk gemaakt door onze sponsoren. We spelen op dit moment een van de zwaarste wedstrijden onder erbarmelijke weersomstandigheden met veel tegenwind. Daar komt bij dat we sinds vorige week ook nog in de achterste linies verzwakt zijn door langere uitschakeling van onze voorzitter, Johan Ikink. Gelukkig zien we alweer een voorzichtig duimpje omhoog. Veel dank daarvoor aan specifieke ‘bankzitters’ die in de 1e minuten adequaat hebben gehandeld en de medische zorg daarna die (net als bij de Witkampers) ook prima voor elkaar is. Toch staat het nog altijd 0-0 en moeten we positief blijven over het mogelijke eindresultaat. Over het team en hoe we in de wedstrijd zitten graag nog iets meer.

  Als aangegeven staat het nog 0-0. We zijn door die tik binnen de achterhoede wat verzwakt, maar spontaan is er hulp aangeboden vanuit de voorste linies om terug te komen en rugdekking te bieden om tenminste de nul te houden. Mede door de goede conditie door jarenlange trainingsarbeid en het perfecte klimaat daarvoor, kunnen we nog steeds met een goed gevoel vooruit kijken. We willen graag scoren. Iedereen weet dat we bijna beginnen met 2 nieuwe velden die ons op 1-0 moeten brengen. Hoewel de omstandigheden zwaar zijn, zien we om ons heen ook mooie dingen gebeuren nu we met z’n allen rundumhausen zijn. Sleutelwoord = Samen. We zoeken op vele manieren contact, omdat anderen dat nodig hebben. Vinden creatieve manieren om in verbinding te blijven. Even wat minder druk druk druk en ook minder van huis. Simpelweg, omdat het moet en dus ook kan.

  Om die 1-0 te maken zoeken we ook steun. Niet alleen bij de gemeente maar ook binnen ons eigen team, op de bank en bij andere betrokkenen die zeker ook hun eigen zware wedstrijd spelen. Het is een gegeven dat we binnen de basis elf en hun ‘skills’, Fifa spelers en hun ouders weten waarover het gaat, vaak veel dezelfde gezichten zien. Rugdekking is mogelijk, maar alleen met steun binnen het veld, van een sterke bank en daarbuiten. Dit seizoen hebben we nogal eens moeten vragen om rugdekking en dan nog duurt het wel eens langer, voordat de noodzakelijke steun gevonden is. Ofwel, druk druk druk..... Zeker zijn we heel blij met (jeugd)leden die naast hun eigen team ook andere (jeugd)teams steunen. Vaak spontaan, omdat het zo leuk is.

  Daarom de oproep om ook in de 2e helft, de 3e helft en ver daarna, blijf rugdekking geven. Liefst al voordat daarom wordt gevraagd. Deze roerige tijden laten ons 1 aspect heel duidelijk zien/ervaren namelijk ‘Samen staan we sterk’. Hou dat gevoel vast voor de toekomst ook met oog op het team. Blijf ons steunen en....     GEEF Rugdekking!

  Blijf veilig en gezond,

  René Jansen
  Vice Voorzitter Witkampers


  * Iedere ‘trainer’ binnen de Witkampers heeft waarschijnlijk andere ideeën m.b.t. de opstelling. Helaas voor jullie is dit ons team ;-). Voel je vrij je eigen opstelling te maken voor je eigen team. Hou daarbij wel oog op de rugdekking binnen alle teams waar je (misschien zonder het altijd te weten) ook bij betrokken bent.