PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Teleurstelling bij de vrouwen na verloren wedstrijd

Laren, 12 mei 2019
Witkampers VR1-SDO VR1 1-2 (0-1)

Vandaag was het zo ver, de wedstrijd waar we al een lange tijd naar uitkeken: de kampioenswedstrijd! Om kwart over 10 werd er verzameld bij de club om de wedstrijd voor te bespreken onder leiding van Martin Wijnbergen. Bij alle 17 speelsters was de spanning van het gezicht af te lezen en dit ontging de trainer niet. Hij vertelde ons bovenal te genieten van deze dag en van de vele supporters die voor ons langs de lijn stonden.

Bij opkomst, met 22 jonge meiden aan de hand, stonden er bogen met ballonnen klaar, fakkels werden afgestoken en er werd luid gejuicht en geklapt (wat ons een enorme boost gaf). In de eerste fase van de wedstrijd was te zien aan het spel dat we nog een beetje last hadden van de zenuwen, desondanks kregen wij wel de eerste beste kansen maar helaas stond de keepster van SDO ons in de weg om de verlossende 1-0 te maken. En dan gebeurt het welbevreesde scenario: SDO schiet uit een klungelige bal de 0-1 binnen. Vlak voor rust schoot Dorien van verre afstand richting de goal van de uitploeg, maar raakte de lat. Gekeken naar het spelbeeld gaan de vrouwen met een onterechte 0-1 achterstand de kleedkamer in.

In de tweede helft werd het verschil tussen beide ploegen nog duidelijker. We hebben bijna continu op hun helft gevoetbald maar de bal wilde er maar niet in. SDO speelde voornamelijk op de counter en wisten hier vlak na rust weer een doelpunt uit te slepen. De bal kwam via de zijkant voor het doel en werd op ongelukkige wijze uitverdedigd en belandde in ons eigen goal. Gelukkig wist Tessa in de 70e minuut de bal in het winkelhaakje te plaatsen. Hierdoor kregen de vrouwen er weer geloof in en dit was ook te zien aan het aantal kansen wat ze nog gekregen hebben. Tweemaal werd de lat geraakt, een bal werd over de lijn gekopt maar niet goedgekeurd en een aantal steekballen kwamen net niet op juiste snelheid aan. Ze hebben tot de laatste minuut gevochten om de 2-2 te maken maar die bleef helaas uit. De vrouwen hadden een overwinning verdiend, want het spel van de Larenaren was een stuk beter dan dat van SDO.

De dames lagen er verslagen bij na de wedstrijd, en helaas is de verlossende punt nog niet gepakt. Aan 1 ding lag het zeker niet deze wedstrijd en dat was het fantastische publiek wat met grote getallen langs het veld stond om ons naar die ene punt toe te juichen.

Wij willen namens de dames dan ook nogmaals laten weten hoe ongelooflijk mooi het was om te zien dat er zoveel mensen mee leven, en we er alles aan willen doen om het feestje alsnog compleet te maken.

Tekst: Carmen Wijnbergen
Foto's: Jan Dijkerman