PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Vrienden zwaaien OranjeLeeuwinnen uit naar WK

Het vrouwen WK in Frankrijk staat voor de deur en ónze oranje vrouwen zijn daar als Europees kampioen een van de favorieten.

Op zaterdag 1 juni werd de uitzwaaiwedstrijd gespeeld tegen Australië. Een geduchte tegenstander want deze vrouwen staan op de wereldranglijst 2 plaatsen hoger en haalde op de laatste 3 WK’s de kwartfinale.

De vrienden van Witkampers (met deze keer ook een aantal potentiële vrienden) waren – in een bijna uitverkocht Philips stadion in Eindhoven – enthousiaste toeschouwers van deze wedstrijd. Met een lunchpakket voor iedereen, de benodigde drankjes, kaartjes en gezelligheid werd onder begeleiding van onze chauffeur Teun de rit ingezet richting het zuiden.

In de namiddag werd de bus geparkeerd, en was er al een hele gezellige drukte om het stadion. Een heuse fan-zone was ingericht, en qua sfeer mocht je wensen dat dit bij iedere voetbalwedstrijd zo was.

Eenmaal in het stadion konden we een plek zoeken in een van de 2 sfeervakken. Het waren zonovergoten plekken deze middag/avond!!

Dan de wedstrijd. Je kon zien dat de Australische vrouwen niet voor niets waren gekomen. Er werd vol druk gezet op de Nederlandse verdediging. Ze hielden stand en kwamen er zelf ook een paar keer gevaarlijk uit. En kort voor rust kwam er zelfs door een rake kopbal de 1-0 op het scorebord.  De 2e helft gaf een ander beeld. De Nederlandse vrouwen begonnen meer en meer in hun spel te komen en hadden de wedstrijd onder controle. De stand werd opgeschroefd naar 2-0 & 3-0, kortom een goede generale richting de eerste wedstrijd in de groepsfase op het WK!

Aan sfeer geen gebrek in het stadion, vlaggen, muziek, zang en vele oranje attributen waren op de tribune aanwezig. De vrienden van Witkampers kregen het hoogstpersoonlijk zelf voor elkaar dat de wave door het stadion golfde!!

 

Eenmaal terug in Laren konden we terugkijken op weer een mooie belevenis! Een leuke wedstrijd en volop gezelligheid met de Vrienden van Witkampers!!!

Graag tot de volgende keer!!!!

 

‘Vrienden van Witkampers’

 

https://www.ekvrouwen.nl/speelschema-wk-voetbal-vrouwen-2019-met-wedstrijden-oranje-leeuwinnen/

 

Aanmelden als ‘Vriend’:

https://www.witkampers.nl/vrienden-van.html