PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Vrouwen 1 mocht het in de beker opnemen tegen topklasser FC Eindhoven AV VR1.

 

WitkampersVR1 FC Eindhoven AV VR1 (0-1) 1-4
Laren 21 oktober 2018
Zondag heeft Vrouwen 1 het op mogen nemen in de beker tegen topklasser FC Eindhoven AV VR1.

 De dames verzamelden om kwart voor 11 voor de bespreking. Trainer Martin Wijnbergen maakte duidelijk dat we vooral moesten genieten van zo’n wedstrijd, maar ook dat we nog niet zomaar hoefden te verliezen. Het zou goed kunnen dat deze tegenstanders ons zouden onderschatten en als we gefocust en scherp zouden zijn, de (kleine) kansjes best eens beslissend konden zijn. We hebben namelijk genoeg kwaliteit in ons team om tot kansjes te kunnen komen, ook tegen een team dat twee klassen hoger speelt. 

 Het komt natuurlijk niet vaak voor dat de Vrouwen tegen een topklasser voetballen, en dat op ons eigen Leussinkpark, dus heeft Mariska Keppels tien enthousiaste meisjes uit de jeugd kunnen vinden die ons bij het optreden van het veld toejuichte (in Witkampers tenue en in het Eindhovense tenue). We hopen dat de meiden genoten hebben van de wedstrijd en willen ze graag nogmaals bedanken dat zij aanwezig wilden zijn! En natuurlijk zijn ze lekker verwend met veel snoep, ook door onze tegenstander! 

 De wedstrijd is een lange tijd gelijk opgegaan. Met rust stonden de Vrouwen uit Laren met 0-1 achter, maar naar het spelbeeld gekeken was dit niet eens heel terecht, dus er was eigenlijk nog niks bepaald. In de tweede helft wist Daphne Schilderinck op knappe wijze de verdedigsters uit Eindhoven achter zich te laten en op koelbloedige manier de keepster te passeren. En geweldig moment, niet alleen voor de speelsters maar ook voor alle supporters die waren kijken! Het bezorgde, als ik mag spreken voor iedereen, de toeschouwers stuk voor stuk een kippenvel momentje. Helaas was dit gevoel snel voorbij, na enkele minuten scoorde de tegenstander de 1-2, en niet veel later ook de 1-3 en 1-4. Al met al is het een geflatteerde uitslag, waar de meiden erg van baalde na de wedstrijd, maar ze mogen ook ontzettend trots zijn op wat ze neer hebben gezet met elkaar! 

Graag willen we via deze weg alle supporters bedanken die afgelopen zondag aanwezig waren. Het is geweldig om te zien dat het Vrouwenvoetbal steeds meer gaat leven in ons kleine dorpje Laren! 

 Helaas bekeren de Vrouwen niet verder in de landelijke bekercompetitie, maar als we zo’n mooie wedstrijd neer kunnen zetten beloofd dat heel wat moois voor de rest van de competitiewedstrijden! 

 Aanstaande zondag speelt VR1 weer thuis. Om 11:30 uur wordt er afgetrapt tegen Hoogland

Tekst: Carmen Wijnbergen
Foto's: Carmen Wijnbergen en Jan Dijkerman