Dringend gezocht! Schrijver/redacteur voor ons thuisblaadje

Vrouwen 1 ook na de winterstop op winst

Bavel, 2 februari 2020: Bavel VR1 - Witkampers VR1 (1-1) 1-3

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd na de winterstop op het programma. Na een speech van onze trainer vertrokken we zonder onze vakantie vierende leidster naar Bavel, wat net onder Breda ligt. De bus zat goed vol, maar dat betekent niet dat we ook zo’n ruime selectie hebben, want we hadden precies genoeg speelsters om te beginnen.

De eerste tien minuten waren we wat zoekende, omdat Bavel veel diepgaande speelsters had vanuit het middenveld en ze daardoor ineens met een paar man extra voor de goal stonden. Gelukkig kwam de bal niet bij speelsters van Bavel terecht, waardoor er geen echte kansen ontstonden. Het spel kwam wat meer in balans en er ontstonden wat kleine kansen voor onder andere Romy, maar de bal ging net over. In de 18e minuut viel de 1-0. Volgens de vrouwelijke scheidrechter deelde onze nummer zês (Wilco) een duwtje uit tijdens een corner in ons eigen strafschopgebied en ze floot voor een penalty. Carmen schreeuwde nog: ‘’da is nie’’, maar onze vrouwelijke scheids had toch wat anders gezien. Echter waren de speelster van Bavel net zo verrast als wij…

Daarna werd de draad opgepakt en werd Bavel de hele eerste helft niet meer gevaarlijk. Door goede communicatie tussen de linies waren diepgaande speelsters niet meer gevaarlijk en werden lijnen dicht gelopen. In de 24e minuut werd er goed rond gespeeld, waarna Dora diep liep en Polly de bal over de verdediging heen speelde. Dora wist de bal uit de lucht aan te nemen, waardoor de keeper op het verkeerde been stond en scoorde vervolgens! 1-1

De eerste helft zaten we er kort op en werd hoog druk gezet, mede door de fikse wind wist de keeper of verdediging de bal niet altijd te ver te krijgen. In de 24ste minuut ving Elisa de bal op en waagde een kansje vanaf 30 meter, maar de bal ging net naast. Naast wat kleine kansen, ontstonden er verder geen grote kansen.

Na ongeveer vijf minuten in de tweede helft zette Carmen een vrije trap vanaf ongeveer 25 meter. Dorien kreeg deze bal wat ongelukkig in de bakkes, maar achteraf bleek het een perfecte assist, want Polly wist de bal binnen te schieten: 1-2. Romy kon meerdere keren worden diepgestuurd en wist ook op de juiste momenten druk te zetten. Echter dacht Bavel nog wat te kunnen halen, want ze zetten een extra spits erbij in. Vanuit onze kant werd ervoor gekozen om een speelster terug te halen en wat defensiever te gaan spelen. Doordat zij extra druk uitoefenden ontstond er ook extra ruimte voorin en dat resulteerde in een corner. Hieruit kopte Tessa, maar net over. Even later wist zij alsnog te scoren, door een afstandschot met haar linkerbeen. Ze speelde namelijk een paar man uit en wist met haar linker been geplaatst binnen te schieten: 1-3. Verder was de tweede helft vooral bikkelen en werd ons eigen niveau niet altijd gehaald. Na 90 minuten werd er afgefloten en waren we tevreden met ons eindresultaat. Iedereen toonde weer 100% inzet en bij deze willen we graag Romy en Els bedanken!

Volgende week wordt er om 12.00 uur thuis gespeeld tegen (wie had dat gedacht) Nooit Gedacht VR 1. Met hen hebben we nog een appeltje te schillen, want uit verloren we 4-3, mede dankzij de scheids.

Tekst: Dorien Braakman