• Mededeling

  Info voor het nieuwe seizoen (Jeugd)

  Witkampers wint ook 2e duel

  Drempt, 27 sept 2020 HC03-Witkampers (0-1) 1-3 

   

  Na de opening van het seizoen 2020-2021 vorige week, met een mooie thuisoverwinning was het nu tijd voor de eerste krachtmeting in een uitwedstrijd. HC03 uit Drempt was de tegenstander. Witkampers trof de gastheren in een echte mooie Achterhoekse ambiance. Het veld van HC03 ligt mooi verscholen achter de kerk, echt gras, kortom echte voetbal romantiek.  

   

  Hier zullen de 22 spelers ongetwijfeld minder oog hebben gehad, er staan immers 3 punten op het spel. HC03 begint fel aan de wedstrijd en laat zien de strijd te willen aangaan. Bij Witkampers gaat het allemaal net een beetje makkelijker en lopen wellicht de wat betere voetballers, maar HC03 is duidelijk niet van plan vanmiddag te figureren.

   

  Witkampers incasseert in de openingsfase wel gelijk een flinke tegenvaller, middenvelder Roel Wesseldijk valt na een paar minuten helaas al uit met een blessure. Na deze domper komt Witkampers op voorsprong. Roald Straalman krijgt iets te veel vrijheid in het strafschopgebied van HC03 en maakt na een solo een fraaie goal.

   

  Door deze vlotte voorsprong krijgt Witkampers controle over de wedstrijd en volgen er meer kansen. Daan Hento wordt vanaf de zijkant bediend en mag koppen. Er is ook een potentieel strafschop moment als een van de HC03 spelers hands lijkt te maken en de thuisploeg geluk heeft dat het zicht van de scheidsrechter geblokkeerd werd door een aantal andere spelers en dit moment dus onmogelijk kon zien. 

   

  Net voor rust dringt HC03 even aan en is er een vreemd moment waarbij Joost Pakkert geblesseerd op de grond ligt maar het spel even goed door mag gaan, overigens loopt dit moment met een sisser af. Net voor rust is er een tweede mogelijk penalty moment, Roald Straalman wordt in scoringspositie uit balans gebracht, dit had een strafschop kunnen (en eerlijk gezegd moeten) zijn. 

   

  In de tweede helft klopt Witkampers nog harder aan de deur om de voorsprong uit te breiden. Het vergroten van die voorsprong lukt ook. De keeper van HC03 kan een lastig schot van Daan Hento niet klem pakken. Rowan Brummelman reageert hier attent op en schiet de 0-2 binnen. 

   

  Witkampers maakt ook nog een derde goal. Daan Hento stuurt met een mooie dieptepass Joost Hento weg en deze twijfelt niet en maakt de 0-3. Hierna lijkt de wedstrijd beslist maar de snelle rechtsbuiten van HC03 besluit nog wat spanning toe te voegen aan de middag. Een van zijn snelle rushes rondt hij knap af met een schot in de lange hoek en heel even lijkt de thuisploeg te geloven in meer. Helemaal als 5 minuten voor de tijd een bal net naast gaat en Witkampers opgelucht mag ademhalen. 

   

  In de slotfase krijgt Witkampers als de strijd eigenlijk als gestreden is nog een paar (enorme) kansen op een ruimere voorsprong, helaas lukt niet niet meer. Al met al een vermakelijke wedstrijd met een prima resultaat!
   
  Tekst: Rob Groot Wesseldijk 
  Foto's: Jan Dijkerman