Inhaalwedstrijd tegen sv Orderbos

Witkampers wint ook bij Trias

Winterswijk, 1 maart 2020, FC Trias - Witkampers (0-1) 0-2

Witkampers is sinds de jaarwisseling bezig met een sterke serie. De Larense formatie heeft nu al 4 wedstrijden geen tegengoal hoeven incasseren en in die serie zijn 10 punten behaald. Vandaag gingen de Larenaren op bezoek bij FC Trias in Winterswijk. Op een van de twee fraaie sportparken die Winterswijk rijk is stond Witkampers voor de opdracht om opnieuw punten aan het seizoenstotaal toe te voegen.

Vanaf het begin is sprake van een aantrekkelijke wedstrijd. Zeker niet alles lukt bij zowel Trias als bij Witkampers maar het is duidelijk dat beide teams de intentie hebben om er een leuke wedstrijd van te maken. Ook qua kansenverhouding gaat het redelijk gelijk op, waarbij de grootste kans voor rust te noteren is voor de thuisploeg en waar Witkampers Joost Pakkert dankbaar mag zijn voor zijn goede redding.

Net voor rust doet Witkampers bijzonder goede zaken. Nadat op Daan Hento een overtreding wordt gemaakt gaat hij zelf achter de vrije trap staan. De bal ligt op een plek, ongeveer 20 meter van het doel, van waar hij al vaker trefzeker is geweest. Ook vanmiddag is het raak, de goed geplaatste vrije trap vliegt het Trias doel in en Witkampers gaat met een lekker gevoel de kleedkamer in.

In het begin van de tweede helft is Witkampers de bovenliggende partij. De goal geeft overduidelijk zelfvertrouwen en Witkampers rammelt flink aan de deur om de voorsprong te vergroten. Jordy Woestenenk krijgt de eerste grote mogelijkheid maar treft geen doel waarbij de redding van de Trias doelman ook niet onvermeld mag blijven. Witkampers blijft echter aandringen om de voorsprong te vergroten maar dit duurt best nog even. Eerst helpt Daan Hento een zelf gecreëerde kans nog om zeep maar even later is zijn lob de Trias doelman te machtig en staat het 0-2.

Hierna worden de ruimtes logischerwijs groter en groter maar is Witkampers slordig met de geboden ruimte en kansen. Trias stelt hier niet veel tegenover. Een voorzet waait nog op de lat en de thuisploeg blijft het wel proberen maar tot grote kansen leidt dit niet. Al met al boekt Witkampers een mooie en terechte 0-2 overwinning en neemt een fraaie 3e plaats op de ranglijst in.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk

Foto's: Jan Dijkerman