PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers 1 uitgeschakeld voor de Achterhoek Cup

Op dinsdagavond 19 maart speelde Witkampers 1 een thuiswedstrijd voor de Achterhoek Cup.
Tegenstander was zaterdag Hoofdklasser AZSV uit Aalten.

De organisatie van de Achterhoek Cup had voor de gelegenheid een neutraal arbitraal trio naar Laren gestuurd, waardoor de clubassistenten een rustige avond hadden.

Vanaf de aftrap begonnen beide teams in een hoog tempo te spelen, wat resulteerde in een paar kleine kansen voor de beide teams.
Witkampers kon goed meekomen tegen de Hoofdklasser (die zesde staat in de competitie).

Het was echter AZSV die in de 26e minuut scoorde. Een schot op goal werd door Remco Marsman verkeerd ingeschat en via zijn lichaam verdween de bal in het doel (0-1).
In de 30
e
minuut was het opnieuw AZSV die een goede kans kreeg.

Daarna was het Witkampers die bijna tot scoren kwam. Eerst Roald Straalman die een voorzet van Jordy Woestenenk bijna verzilverde en daarna kreeg Timo Haverkamp een dot van een kans.
Witkampers begon meer druk op het doel van de tegenstander te zetten, een schot van Raoul Haijtink ging maar net naast.
Ook kort voor rust was er nog een goede kans van Jordy Woestenenk, die net niet in het doel belandde, waardoor er met een 0-1 ruststand de kleedkamers werden opgezocht.

In de rust kwam Bryan Brummelman in het veld voor Raoul Haijtink.

Witkampers trok het hoge tempo van de eerste helft meteen goed door en zette direct druk op de tegenstander. Het thuisteam kreeg al snel de eerste kans, helaas werd er weer niet gescoord.
Ook AZSV hield het tempo hoog. Al in de 47
e
minuut kreeg de Aaltense formatie een grote kans, echter Joost Pakkert was goed op zijn hoede.

De spelhervattingen (hoekschoppen en vrije trappen) waren van beide teams bijna elke keer gevaarlijk. Het scheelde een paar keer weinig of een standaardsituatie zou er maar zo in kunnen gaan.

Joost Pakkert moest zich enkele keren van zijn beste kant laten zien, AZSV kwam enkele keren gevaarlijk voor zijn doel.
In de 64
e
minuut werden Jordy Woestenenk en Christian Beuzel gewisseld voor Rowan Brummelman en Bastian Beuzel.

AZSV kreeg in de 68e minuut een vrije trap vanaf links. De bal stuiterde iets op en belandde via Remco Marsman in het eigen doel (0-2).
Dit betekende ook een breekpunt in de wedstrijd. Het tempo ging wat naar beneden en Witkampers zakte wat meer in.
Wel kreeg Witkampers nog wat kansen op een treffer, het was echter AZSV wat nog een keer scoorde.
Een vrije trap van de nummer 3 van AZSV verdween vanuit een vrije trap vanaf ongeveer 30 meter vanaf het doel achter Joost Pakkert (0-3).

Dit betekende ook de einduitslag. AZSV gaat door voor de Achterhoek Cup en Witkampers kan zich verderop de competitie richten.

Opstelling Witkampers: Joost Pakkert, Diederick Aaftink, Sander Kok, Remco Marsman, Niels Saaltink, Raoul Haijtink (Bryan Brummelman), Christian Beuzel (Rowan Brummelman), Roald Straalman, Daan Hento, Timo Haverkamp, Jordy Woestenenk (Bastian Beuzel).