PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers 2 in de nacompetitie

Markelo 10 juni 2019
Witkampers 2 -WVV'34 2 (0-1) 1-1  (Strafschoppen 4-5)

We hebben een goed seizoen gespeeld. Op de slotdag wonnen we thuis van kampioen Lochem. Lemelerveld verloor de laatste wedstrijd. Hierdoor eindigden we op een hele mooie 2e plaats. In de nacompetitie betekende dit dat we geen voorronde hoefden te spelen. We speelden gelijk de finale. De tegenstander was WVV ’34. Zij hadden met 5-1 gewonnen van Lemelerveld. We waren gewaarschuwd; een ervaren ploeg, dat makkelijk scoorde.

Wij als thuisspelende ploeg wilden de finale graag spelen op ‘gewoon gras’.  Helaas ging dat aan ons voorbij. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van Sportclub Markelo. Een prima kunstgrasveld overigens. Ook de ontvangst en begeleiding door Markelo was prima in orde. Dank hiervoor!

We startten de dag bij onze sponsor ’t Langenbaergh. Anita en Arjan hadden een heel mooi ontbijt voor ons verzorgd. Hartelijk dank!

De wedstrijd werd om 10.00 uur afgetrapt onder toeziend oog van een groot aantal supporters. Zowel supporters uit Laren als uit Hengevelde. Het 1e gedeelte van de wedstrijd was voor WVV, mede door hun routiniers en wij enkele basiskrachten misten. Dit werd prima opgelost met 3 A-spelers en ook hadden we nog een reservekeeper Jasper. Dank jongens! Naarmate de wedstrijd vorderde ging het gelijk op. Zij kwamen wel op 0-1, die te makkelijk werd weggegeven; uitdraaien en schieten in de 16-meter. Toch kwamen we steeds beter in de wedstrijd en kregen een paar goede kansen. Eén hiervan werd benut; uit een hoge voorzet van Robin, kopte Rowan de bal goed binnen. 1-1 Deze stand bleef staan tot de 90e minuut. Hierdoor moest er verlengd worden. Dit werd uiteindelijk een slijtageslag voor beide ploegen. De stand bleef staan op 1-1

Dan de penalty’s…A-B-B-A volgorde. In de trainingen hadden we nog op strafschoppen getraind. Maar tijdens de wedstrijd is dat toch even anders. Vrijwilligers waren al moeilijker te vinden. Wij misten de 1e, de rest werd wel benut. De tegenstander miste geen enkele penalty, hoewel Jorik er 2x goed bijzat.

Heel erg jammer dat er geen promotie inzat, maar een prima seizoen gespeeld. Een seizoen dat perspectief biedt voor volgend seizoen.

Ook na de wedstrijd werden we weer goed ontvangen met eten en drinken door ’t Langenbaergh.

We willen de tegenstander WVV’34 feliciteren en veel succes wensen in de 1e klasse, Jan Dijkerman bedanken voor het maken van de mooie foto’s en alle supporters hartelijk bedanken voor de aanmoedigingen.

Tot volgend seizoen!

Tekst: Witkampers 2
Foto's Jan Dijkerman