PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers 2 toont veerkracht

Laren 12 mei 2019
Witkampers2 – Sc.Overwetering2  4-3(1-1)

12 Mei stond voor Witkampers 2 de thuiswedstrijd tegen Sc. Overwetering op het programma. Een van de laatste reguliere competitiewedstrijden van het seizoen waarin het nog tot het einde spannend is. Helaas werd vorige week tegen Rohda Raalte een 1-3 voorsprong weg gegeven. Dure punten voor het kampioenschap en vooral de strijd om de 2e periode titel. Vandaag moest er dus gewoon voor de volle 3 punten gestreden worden.

Vanaf het begin waren wij scherp in de duels en probeerden wij de bal goed rond te laten gaan en hadden wij veel balbezit. Qua opstelling was het improviseren voor Jan Brummelman. De achterhoede bestond uit ‘gastspeler’ Martijn van de Pol samen met Remco in het centrum en met Pepijn en Chiel op de backpositie’ s. Voor beide laatstgenoemden zeker niet hun voorkeurspositie, maar zij hebben deze taak voortreffelijk vervuld. Met Joost en Jorn hadden wij veel snelheid op de flanken, dit gecombineerd met onze balvaste spits Joren, gaf dit ons afwisselende mogelijkheden maar hier werd nog niet uit gescoord. Op het middenveld werd enorm hard gestreden door Robin, Roel en Gerben, dus een doelpunt zou meer dan verdient zijn. Hier was Martijn van de Pol het helemaal mee eens en ging daarom mee naar voren met een cornerbal. Deze werd in de 20e minuut snoeihard binnen gekopt. 1-0, een verdiende voorsprong. Deze kon vrijwel direct uitgebouwd worden doordat Jorn en Joren alleen op de keeper af gingen. Dit tweetal wist elkaar alleen onvoldoende te vinden waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. Tot overmaat van ramp scoorde Overwetering op het meest ongunstigste moment, in de 44e minuut, de 1-1. Mentaal was dit een klap die verwerkt moest worden om de wedstrijd over de streep te trekken. Helaas gebeurde dit niet en werd het 1-2 tien minuten na rust, en vijf minuten later zelfs 1-3.

Gelukkig scoorde Jorn snel de 2-3 waardoor de koppen niet gingen hangen maar iedereen juist het idee had dat er nog wat te halen viel. Door het uitvallen van Roel (vlak na rust) kreeg A-speler Luuk Oortgiesen een invalbuurt. Deze viel goed in en probeerde voetballende oplossingen te vinden. Zijn inzet werd dan ook terecht beloond met een geweldig afstandsschot, stand 3-3. Nu was iedereen overtuigd dat winst dichtbij was. Rick Bouwhuis, ook A-speler, werd voorin ingebracht en bracht het elftal nieuwe energie. Hij kon niet achterblijven voor Luuk dus maakte hij de winnende treffer met een, wederom geweldig, afstandsschot. Welke de mooiste was mogen ze zelf bepalen, maar ze waren beide even belangrijk. De 3 punten zijn een feit en zorgen dat het nog spannend is in de competitie. Op dit moment staan wij op de 2e plaats met 6 punten achter op Lochem. 26 mei wordt er thuis gespeeld tegen Lochem, maar zij kunnen zondag a.s. al kampioen worden. Wel draaien wij nog volop mee om de 2e periode te pakken. Het maximale wat we kunnen doen is 6 punten halen, en hopen dat Lemelerveld ergens punten laat liggen.

Wij zullen de laatste 2 weken er dan ook alles aan doen om dit resultaat te behalen. Hierin is alle support meer dan welkom. Wij hopen u dan ook allen vol enthousiasme langs de lijn te zien.

Tekst: Diederick Aaftink