PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers 3- VIOD 3

Laren, 19 mei 2019
Witkampers3- Viod3 (1-0) 6-1

Het is zondagochtend, 19-05-2019, en de manschappen van Witkampers 3 druppelen rond een uur of 9 langzaam de kantine binnen. Een heerlijk ochtendzonnetje zorgt voor een brede glimlach op ieders gezicht. De koffie staat te pruttelen, de verhalen van de afgelopen avond en nacht worden besproken en er wordt uitgekeken naar de wedstrijd die komen gaat. VIOD 3 komt op bezoek, een tegenstander die bij de heenwedstrijd de volledige wedstrijd onder controle had en waar we, zonder ook zelf maar een kans gecreëerd te hebben, met 2-0 ten onder gingen. Daarnaast is VIOD de nummer 2 van de competitie, met maar een puntje achterstand op de koploper, een flinke klus dus voor de withemden.

Wanneer Han rond 09:13 zijn vaste ritueeltje op de zondagochtend heeft afgerond, weigert voor die paar minuten nog aan tafel te gaan zitten en voorstelt om richting kleedkamer te gaan weten we het eigenlijk al zeker, dit gaat hem worden vandaag!
Tactisch voetbalgenie en trainer van Witkampers 3 Jan Henk Wink heeft ons de afgelopen week volledig voorbereid op de tegenstander van deze ochtend. Uit zijn hoge hoed wordt zodoende de volgende opstelling tevoorschijn getoverd;

Potgieter; Potman, M. Koeslag, Keppels, ten Have; T. Loo, T. Loo(de jongste), R. Hartelman; M. Lehman, H. Hartelman, Eggink.
De bank zal worden warm gehouden door; L. Koeslag, Russchen en Rothman.


Dan de wedstrijd.
Onder leiding van ervaren arbiter D. Wichers wordt er stipt om 10:00 afgetrapt op veld 1. Het veld ligt er, voor natuurgras aan het einde van de competitie, behoorlijk prima bij.
In de eerste minuten is het nog een beetje aftasten. VIOD laat Witkampers het spel maken en het balbezit in de eerste minuten is dan ook in ons voordeel. Aan beide kanten vallen enkele kansjes te noteren, echter houden beide doelverdedigers het doel vooralsnog schoon.

Na een klein half uur spelen valt er dan toch een domper te verwerken voor de mannen in het wit.
Linksback en tevens oud eerste elftal speler(invalbeurt in een duel tijdens een toernooi gesponsord door een badkamerfabrikant, neem dit dus vooral niet te serieus) ten Have moet helaas geblesseerd het spel verlaten. Tijdens het parmantig galopperen verstapt hij zich en moet hij zich met een kuitblessure laten wisselen, L. Koeslag komt voor hem in het veld.

VIOD krijgt in deze minuten ook enkele kansen, de ene wordt afgevlagd voor buitenspel(dit moet wel terecht zijn geweest, grensrechter van de Pol is namelijk agent en die hebben altijd gelijk) en de andere mogelijkheid wordt door de kleine teen van keeper Potgieter naast gewipt.
Dan is het de 44e minuut, T. Loo(de jongste) krijgt het op zijn heupen en weet op fabelachtige wijze Opa(H. Hartelman) te bereiken. Hartelman twijfelt niet, maakt zich klaar voor een schot in de korte hoek, en houdbaar voor de keeper beland de bal dwars door het midden in het doel. Een mooie opsteker waarmee de thee wordt opgezocht.

In de rust wordt door de technische staf Wink en Roekevisch de eerste helft doorgenomen. Wij hadden het betere van het spel, stonden terecht 1-0 voor, maar mogen nog dominanter en doeltreffender zijn. Zodoende wordt er ook een wissel toegepast, aanvoerder Russchen komt in het veld voor Eggink(hij heeft tot diep in de nacht met z’n sjaaltje voor de TV Duncan Laurence aangemoedigd en was nog steeds met z’n hoofd in de wolken. #fanboy).

De tweede helft begint ook weer met aftasten van beide partijen. Enkele dode spelmomenten voor het doel van Potgieter leveren soms hachelijke situaties op. Gelukkig weet de verdediging, soms op wel heel bijzondere wijze(Potman), de rechterzijde van het scorebord ongewijzigd te houden.

Een klein kwartier na rust volgt dan de spreekwoordelijke genadeklap.  Enkele meters vrijheid op het middenveld doet L. Koeslag besluiten het van 25 meter eens te proberen en onhoudbaar voor de keeper laat hij het netje bollen.
Vanaf dit moment is het eenrichtingsverkeer richting het doel van onze Doetinchemse opponent.  
Rothman, helaas door blessureleed nog weinig minuten gemaakt dit seizoen, maakt zijn opwachting en vervangt H. Hartelman in de voorhoede(dochter Rimke vermoedde al waarom hij werd gewisseld: ‘’Papa, ben je moe?!’’. Hartelman was leeggespeeld, en dat mag ook op zo’n leeftijd).

Met frisse moed gaat Witkampers op zoek naar een uitbreiding van de score. Deze volgt al snel wanneer de net ingevallen Rothman naar binnen dribbelt en op Robben-achtige wijze de bal laag bij de 2e paal in het doel krult.
3 minuten later is het weer raak. Onze laatste aanwinst, Lehman(geen Duitser trouwens), wordt na een uitstekende aanval midden voor het doel gevonden en weet eenvoudig de 4-0 binnen te tikken.
Ook de 5-0 laat niet lang op zich wachten, en wederom is het Rothman, ditmaal met een droge schuiver. De wedstrijd is gespeeld maar door een onzorgvuldigheid achterin is het dan toch VIOD die een eretreffer maakt. Toch een klein smetje op deze leuke, sportieve wedstrijd.

Het derde heeft echter het mooiste tot het laatste bewaard. Het hele seizoen wordt er door de mannen tijdens de afwerkoefeningen al geoefend op stiftjes(Luuk staat dan ook altijd wel heel er ver voor z’n goal, bewust?) en deze middag wordt al het oefenen beloond. Onder toeziend ook van het massaal toegestroomde publiek weet Man of the Match, Rothman, middels een leep stiftje zowel verdedigers als keeper kansloos en via de onderzijde van de lat gaat hij er in.
6-1, einde oefening.

Na de wedstrijd wordt bij het derde altijd het ‘lulletje van de week’ gekozen. Rothman had de twijfelachtige eer(hij kreeg hem vorige week toebedeeld) om deze uit te reiken aan de meest ongelukkige van vanochtend. Een panna in de eerste minuten en een vrije trap die ieder doel miste heeft Rothman doen besluiten dat Eggink de (on)gelukkige is geworden. De bokaal zal zodoende een week lang staan pronken op zijn nachtkastje.

Komende week de laatste pot, om half 10 uit bij de vrienden van Longa te Lichtenvoorde.
Na het kampioenschap van vorig seizoen zullen we dit jaar in de middenmoot gaan eindigen, een puike prestatie.
Via deze weg willen wij alvast iedereen bedanken die dit mooie seizoen mogelijk heeft gemaakt.
Van vrijwilligers tot begeleiding, van sponsoren tot toeschouwers, iedereen heeft zijn/haar steentje bijgedragen .

Gegroet, de pennenridder van Witkampers 3
Tekst: Mark Koeslag