PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers doet goede zaken

Witkampers – Heeten (2-0) 2-0
Laren, 9 december 2018
De afgelopen weken speelde Witkampers een aantal wedstrijden waarbij de overwinning uitbleef. Hierdoor schoven de Larenaren wat nar benden op de ranglijst, waar een brede middenmoot aan het ontstaan is. Om afstand tot de onderste plaatsen te houden en aansluiting te vinden bij die genoemde middenmoot was een overwinning tegen het laaggeklasseerde Heeten noodzakelijk. Hoewel de gasten van vanmiddag in een moeilijke fase zitten is Heeten een tegenstander waar Witkampers altijd een lastige middag tegen heeft.

De openingsfase kan niet beter beginnen voor de thuisploeg. Nadat Heeten heel even in de buurt van het Larense doel is slaat Witkampers gelijk toe. Jordy Woestenenk houdt met een actie een aantal tegenstanders bezig en vindt de vrijstaande Sander Kok die hard binnenschiet. Een vroege voorsprong is natuurlijk altijd welkom en geeft de thuisploeg ook vertrouwen, Witkampers is na de vroege goal in grote gedeelten van de eerste helft de baas op het veld. Heeten speelt met een flink aantal andere namen dan de afgelopen seizoenen en heeft het moeilijk tegen de Larenaren. Witkampers op haar beurt speelt een prima eerste helft en komt zelfs op een 2-0 voorsprong. Daan Hento begint een aanval en rondt deze ook zelf af met een fraai bekeken schot in de hoek. De ruime voorsprong die net voor rust wordt gecreëerd voelt aan als een vroege beslissing.

Het gevoel van een wedstrijd die beslist is blijft in de tweede helft overeind. Witkampers gaat in de eerste 10 a 15 minuten op zoek naar een volgende goal en laat een aantal fraaie aanvallen zien aan het thuispubliek. Heeten blijft met moeite overeind en slaagt er nauwelijks in om voor het Larense doel op te duiken.

Na een eerste fase van de tweede helft waarin zogezegd nog wel het een en ander gebeurt bloedt de wedstrijd daarna langzaam een beetje dood. Witkampers speelt slordig en er lukt wat minder. Heeten is niet bij machte om een periode te overheersen en de aansluiting te vinden. Kortom, dit leidt niet tot het fraaiste half uur om naar te kijken maar veel belangrijker, de 2-0 voorsprong komt geen moment in gevaar. Waar de uitslag wellicht hoger had kunnen uitvallen mag Witkampers zeker tevreden zijn over het eerste uur en doet het goede zaken op de ranglijst.

Volgende week speelt Witkampers haar laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen SV Zwolle.

Opstelling Witkampers: Pakker, Schreibelt, Kok, Marsman, Wansink, Haijtink, Straalman, R. Brummelman, B. Brummelman, Hento, Woestenenk; geen spelers ingevallen

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman