PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers herstelt zich in tweede helft en wint

SV Heeten - Witkampers (0-0) 0-2
Heeten, 14 april 2019
Nadat Witkampers vorige week overtuigend laagvlieger SV Zwolle eenvoudig opzij zette was het tijd voor een treffen met een andere ploeg in de problemen. Heeten bivakkeert al het hele seizoen in de onderste regionen van de ranglijst. Voor de winterstop won Witkampers met 2-0 van Heeten. In deze uitwedstrijd hebben de Larenaren het traditioneel moeilijk. De zwart-witten beginnen ook niet lekker aan de wedstrijd. Heeten heeft in de openingsfase de touwtjes in handen en krijgt een aantal kansen.

Witkampers laat weinig zien, af en toe gaat de bal even soepel rond, maar lang duurt dit niet en een slordige eerste helft met veel balverlies is een logisch vervolg. Heeten blijft gevaarlijk aandringen, toch krijgt ook Witkampers een paar kansen. Het eerste deel van de wedstrijd is bijzonder open, beide teams krijgen geen grip op elkaar en dat mag Witkampers zichzelf aanrekenen, gezien de stand op de ranglijst is het niet acceptabel wat de Zwart Witten laten zien in het eerste bedrijf.

De tweede helft verloopt een stuk beter voor Witkampers. Of het komt door het inbrengen van Bastian Beuzel, de Heeten defensie heeft moeite met zijn snelheid, of het besef dat het vanmiddag niet vanzelf zal gaan, feit is wel dat het veldspel vele malen beter is dan voor de thee. Het is ook typisch zo’n wedstrijd waarin het team dat als eerste scoort de wedstrijd gaat winnen.

Gelukkig voor Witkampers valt die goal aan de goede kant. Een bal in de zestien meter wordt niet of nauwelijks weggewerkt voor het Heeten doel en via Sander Kok vliegt de bal met een klein boogje de goal in. Deze treffer zal niet in aanmerking komen voor het mooiste doelpunt van het seizoen, maar de voorsprong is wel heel welkom.

Witkampers begint na deze goal verder aan te dringen en komt via Daan Hento op 0-2. Hij wordt met een slim balletje van Sander Kok prima bedient waarna de topscorer van Witkampers rustig afrondt.

Na dit doelpunt lijkt het geloof bij Heeten weg, een paar kansen volgen nog maar Witkampers komt niet meer in de problemen. Weer 3 punten toegevoegd aan het seizoenstotaal en een mooi paasweekend voor de boeg voor Witkampers.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Marsman, Platenkamp, de Iongh, Kok, B. Brummelman, Straalman, Hento, Woestenenk; ingevallen: B. Beuzel

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman