PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers komt goed uit winterstop

Witkampers-Helios (2-0) 4-1

Laren, 10 februari 2019

Na een winterstop met enkele afgelaste wedstrijden en een paar oefenpotjes in de benen stond het eerste serieuze werk voor Witkampers weer voor de deur. Helios uit Deventer was op deze sombere februari dag te gast in Laren. De heenwedstrijd was qua weer ook al geen hoogtepunt, de wedstrijd ook niet, maar de uitslag destijds wel. Witkampers had het in Deventer een uur lang heel lastig maar won met 1-3.

Helios staat aan de bovenkant van de middenmoot, daar waar Witkampers probeert aan te klampen bij de bovenste 8 ploegen van de derde klasse B. De winnaar van vandaag doet goede zaken om bij deze ploegen te blijven en, ook niet onbelangrijk, de degradatiestreep nog wat verder uit zicht.

De eerste twintig minuten verlopen niet geweldig. Witkampers en Helios zijn wederom aan elkaar gewaagd en in deze fase van de wedstrijd is het voor beide ploegen voorzichtig aftasten. De eerste kansen zijn voor de gasten, maar ook Witkampers komt al enkele keren in het strafschopgebied van Helios. Vlak voor rust breekt Witkampers de ban. Een slimme pass van Daan Hento wordt door Bastian Beuzel op waarde geschat en netjes afgerond. Een mooie beloning voor de snelle buitenspeler die na lang blessureleed zijn rentree bij Witkampers gelijk nog een beetje mooier maakte. Vlak voor rust deelt Witkampers een geweldige tik uit. Een strak getrapte corner wordt door de vrijstaande Daan Hento binnen gekopt. Waar een gelijke stand bij rust gezien de kansenverhoudingen niet vreemd was geweest staat Witkampers op een comfortabele 2-0 voorsprong bij rust.

In de eerste 10 a 15 minuten na rust probeert Helios wat terug te doen. De ruimtes worden tijdens deze poging van de gasten om nog iets van de wedstrijd te maken echter wel erg groot. Witkampers verzuimt hier van te profiteren en na een uur spelen staat het nog steeds 2-0. Het is een luxe als je wisselspelers hebt die in staat zijn ook nog even hun visitekaartje af te geven en vandaag is Witkampers in die prettige positie. Zowel Roald Straalman als Bryan Brummelman brengen wat nieuw elan en Witkampers geeft een fase echt gas en loopt verder weg bij de tegenstander.

Eerst wordt Jordy Woestenenk de diepte ingestuurd. Oog in oog met de Helios doelman blijft hij bijzonder rustig en schuift keurig de 3-0 binnen. Tot slot wordt het nog mooier voor Witkampers als via de mooiste aanval van de middag Bryan Brummelman ook nog de 4-0 mag aantekenen.

In de allerlaatste seconden van het duel van deze middag doet Helios nog iets terug, maar de 4-1 verandert uiteraard niets meer aan de overwinning die Witkampers vanmiddag boekt. Volgende week krijgt dit positieve begin hopelijk een vervolg als het weer tijd is voor de derby tegen Lochem.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Marsman, Saaltink, Haijtink, Kok, de Iongh, B. Beuzel, Hento, Woestenenk; ingevallen Straalman, B. Brummelman

 

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman