PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers laat koploper zweten

Wijhe, 12 mei 2019
Wijhe - Witkampers (1-1) 2-2

De derde klasse B gaat zo langzamerhand richting het einde. Zowel boven als onderin de stand staat er nog veel op het spel. Witkampers was aan de beurt om op bezoek te gaan bij koploper Wijhe. Daar gaat het waarschijnlijk al wekenlang over de kraker tegen Lochem voor de mogelijke beslissing van deze voetbaljaargang. Groot gevaar van naar die ene grote wedstrijd blijven kijken is het mogelijk onderschatten van tegenstanders die eerst nog aan de beurt zijn. Witkampers begint de strijd met een op een aantal posities gewijzigde opstelling, met dank aan het kaartenfestival in Twello.

In de openingsfase neemt Wijhe het initiatief, Witkampers probeert te reageren en waar mogelijk de tegenstander pijn te doen. Dit lukt na 20 minuten. Een handsbal net binnen of net buiten het strafschopgebied gaat niet op de stip. Er volgt echter wel een vrije trap die door Sander Kok formidabel wordt binnengeschoten.

Wijhe hoeft nog niet gelijk nerveus te worden van dit moment en reageert al snel met de 1-1. Vlak voor rust valt Jordy Woestenenk uit, de koploper mag absoluut niet mopperen dat de veel te harde overtreding die hier de oorzaak van is niet leidt tot een rode kaart.

In de tweede helft wordt Witkampers nog verder in het defensief gedwongen. Witkampers speelt geduldig en gedisciplineerd maar mist in deze fase de stootkracht voorin om zelf ook kansen af te dwingen. De klok tikt echter rustig verder en de gastheren lijken vanmiddag flinke averij te gaan oplopen.

2 minuten voor tijd valt dan toch de bevrijdende treffer voor Wijhe. Waar je vervolgens verwacht dat deze treffer de thuisploeg rust geeft gebeurt het tegenovergestelde. Wijhe reageert bloednerveus op het slotoffensief van Witkampers en de Larenaren profiteren. Christian Beuzel reageert attent op een communicatie foutje tussen de Wijhe defensie en doelman en tergend langzaam hobbelt de bal in het doel.

Een mooie beloning voor de serieuze tegenstand die Witkampers heeft geboden en maar weer eens de bevestiging dat er altijd maar 1 wedstrijd belangrijk is: die van vandaag.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's van de 2e helft: Jan Dijkerman