PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers laat zich afbluffen

 

Witkampers - Turkse Kracht (1-0) 1-3

Laren, 20 april 2019

Ook dit jaar staat Witkampers voor de opdracht om tijdens de Pasen in 3 dagen 2 wedstrijden af te werken. Het eerste deel van het paasprogramma speelde zich af op de zaterdagavond. Turkse Kracht uit Deventer kwam op bezoek. In Deventer maakten beide ploegen er een spektakelstuk van waarbij Turkse Kracht aan het langste eind trok na een spectaculaire slotfase (4-3).

Een paar maanden later is het perspectief als volgt: Witkampers kan de 2e periode winnen wanneer gewonnen wordt van Turkse Kracht en op 5 mei a.s. van Albatross. Daarnaast kunnen de Larenaren nog een beetje gaan klimmen op de algemene ranglijst. Dit geldt helemaal voor Turkse Kracht, zij hebben nog een wedstrijd extra tegoed en kunnen zich mathematisch nog aan mengen in de titelstrijd.

 Witkampers neemt het heft in handen in de openingsfase. Een aantal keren duiken de Larenaren op in het strafschopgebied om gevaar te stichten. Binnen 10 minuten volgt de openingstreffer. Joost Platenkamp geeft een harde lage en voorzet en Daan Hento weet wel raad met deze kans. De grensrechter is van mening dat de bal over de achterlijn is geweest, gelukkig heeft de scheidsrechter goed zicht op de situatie en keurt de treffer goed. Een lekker begin voor Witkampers dat in het eerste kwartier, waarin Joost Platenkamp helaas uitvalt, op zoek gaat naar meer.

 Na dit prettige begin neemt Turkse Kracht de regie van de wedstrijd over. Witkampers heeft het af en toe lastig met de snelle en vaardige voorhoede die voortdurend voor gevaar zorgen. Een bal op de lat en een paar keer handelend optreden van Joost Pakkert zorgt ervoor dat Witkampers met een minimale voorsprong de kleedkamer ingaat. Dat de voorsprong niet is uitgebreid mag de thuisploeg zichzelf verwijten. Na een mooie actie van Bastian Beuzel volgt een soortgelijk moment als bij de openingsfase, nu wordt de voorzet echter overgeschoten door Daan Hento.

 Ook in de tweede helft zijn de eerste 10 a 15 minuten voor Witkampers. Echt grote kansen volgen er echter niet meer en net zoals in de eerste helft neemt Turkse Kracht het heft in handen. Witkampers heeft het lastig met de felheid en duelkracht van de gasten. Wat niet meezit is dat de eerste kans die zij krijgen in de tweede helft gelijk wordt binnengeschoten, 1-1.

 Witkampers wil hierna natuurlijk nog wel maar er lijkt niet meer in te zitten dan een gelijkspel. Turkse Kracht voelt dat er voor hen nog meer inzit en gaat op zoek naar meer. Witkampers slaagt er op haar beurt niet meer in om de wedstrijd onder controle te krijgen en krijgt hiervoor de rekening gepresenteerd, Turkse Kracht slaat net zoals in Deventer toe in de slotfase en maakt de 1-2 en 1-3.

 Paasmaandag gaat Witkampers in de herkansing om punten over te houden aan het paasweekend, opnieuw thuis, tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn.

 Opstelling Witkampers: Schreibelt, Haverkamp, Marsman, Pakkert, Kok, Straalman, de Iongh, B. Beuzel, Hento, Woestenenk; ingevallen bij Witkampers B. Brummelman, R. Brummelman   

 Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman