PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers onderuit in slotfase

 

Turkse Kracht – Witkampers (2-0) 4-3
Deventer, 18 november 2018
Na het 2-2 gelijkspel thuis tegen Vaassen en een competitie vrij weekend was het tijd voor de uitwedstrijd tegen Turkse Kracht in Deventer. De gastheren treden aan met een, ten opzichte van vorig seizoen, versterkt elftal. Waar Turkse Kracht vorig jaar tot diep in de zomer moest knokken voor lijfsbehoud liggen de kansen voor hen dit jaar anders, getuige ook de voorlopig tweede plek in de competitie.

Witkampers begint niet goed aan de wedstrijd. Turkse Kracht heeft een snelle en wendbare voorhoede en na een paar minuten betaalt dit zich al uit. Een voorzet mag bij de tweede paal ongehinderd worden binnen gekopt en de Larenaren zitten al vroeg in de wedstrijd in de problemen. Hoewel Turkse Kracht het betere van het spel heeft doet Witkampers wel iets terug en krijgt iets meer balbezit. Via een dubieus moment, waar toch echt een overtreding lijkt te worden gemaakt op keeper Joost Pakkert, komt Turkse Kracht op 2-0. Witkampers komt nauwelijks tot kansen, een paar corners en een haastig schot en dat is het eigenlijk wel.

In de tweede helft gaat Witkampers een stuk voortvarender van start, nog zo'n helft spelen lijkt niet gewenst en de jacht op een aansluitingstreffer wordt ingezet. In 4 minuten tijd slaat Witkampers vervolgens toe. Daan Hento bedient Roald Straalman met een slimme pass, waarna de middenvelder beheerst afrondt. Turkse Kracht is heel even de regie over de wedstrijd kwijt en Witkampers profiteert nog een keer. Een vlot lopende aanval wordt overtuigend afgemaakt door Daan Hento en in een paar minuten is de achterstand gerepareerd.

Nadat de stand weer gelijk is getrokken ontstaat een boeiende tweede helft. Witkampers speelt veel en veel beter dan in de eerste helft, Turkse Kracht blijft gevaarlijk met haar handige voorhoede en het kan haast niet anders dan dat er nog meer goals gaan vallen. Deze valt eerst bijna voor Turkse Kracht, na slordig balverlies komt Witkampers heel goed weg. Vervolgens komende zwart witten zelfs op voorsprong. Een aanval wordt afgerond door invaller Christian Beuzel en 8 minuten voor tijd zit Witkampers op rozen.

Turkse Kracht begint aan een slotoffensief wat een paar minuten voor tijd resulteert in de gelijkmaker. Een rommelige situatie voor het Larense doel is genoeg voor een Deventer goal en de 3-3 valt. Een gelijkspel is gezien het wedstrijd beeld en een kansloze achterstand bij rust een prima resultaat voor Witkampers. De ploeg lijkt echter op 2 gedachten te hinken, een goal kan nog steeds prima aan beide kanten vallen, zo open is de wedstrijd wel.

In de allerlaatste minuut valt echter het doek voor Witkampers, Turkse Kracht profiteert slim en is de gelukkigste vanmiddag en scoort de 4-3. Doodzonde gezien een prima tweede helft van Witkampers, en eigenlijk ook niet nodig, met iets meer geduld en controle in de slotfase had een gelijkspel er echt in gezeten.

Volgende week speelt Witkampers opnieuw een wedstrijd tegen een tegenstander uit de bovenste regionen van de derde klasse B, thuis tegen Wijhe.

Opstelling Witkampers:
Pakkert, Platenkamp, Kok, Marsman, Wansink, Haijtink, Straalman, de Iongh, Schreibelt, Hento, Woestenenk; ingevallen: C. Beuzel

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman