PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers opent seizoen met driepunter

 

Helios – Witkampers (1-0) 1-3

De eerste echte test van een nieuw voetbalseizoen is altijd de openingswedstrijd van de competitie. Witkampers ging verrassend niet door in een poule met EGVV, Rietmolen en Holten. Tegelijkertijd is het tegen tegenstanders uit de 4e en 5e klasse lastig inschatten hoe het team ervoor staat voor het echte werk.

Vanaf het eerst fluitsignaal kon Witkampers gelijk aan de bak. Onder drijfnatte omstandigheden trok Helios het initiatief stevig naar zich toe en ging op zoek naar de openingsgoal. Witkampers zette hier weinig tegenover. In het eerste half uur creëerde de thuisploeg een aantal kansen en was gevaarlijk tijdens een aantal corners. Met het nodige kunst en vliegwerk blijft Witkampers overeind in de openingsfase. Toch gaat het nog in de eerste helft mis. Een voorzet vanaf de rechterflank is lang onderweg en mag ongehinderd binnen worden geschoten, 1-0 voor Helios.

Waar bij Helios ook lang niet alles lukt heeft Witkampers het ook lastig. Vanaf de flanken komt geen enkel gevaar en Daan Hento krijgt een aantal ballen waar hij weinig mee kan, de eerste helft valt niet mee van Larense zijde.

Het eerste kwartier van de tweede helft ontwikkelt zich iets anders. Helios heeft de wedstrijd onder controle en lijkt genoegen te nemen met een krappe voorsprong. Witkampers is nog steeds nauwelijks bij machte om een aanval op de mat te leggen. Net na het uur kantelt de wedstrijd opeens. Daan Hento staat op de goede plek bij een genomen vrije trap vanaf de achterlijn en rondt koel af voor de 1-1. Na de gelijkmaker zakt Helios helemaal weg. De thuisploeg weet het even niet meer en de 11 uit Laren lijken dit aan te voelen. Bij een slordigheid in de Deventer opbouw stoort Christian Beuzel goed, hij stelt vervolgens Daan Hento in staat om de 1-2 te maken. Behoorlijk tegen de verhouding in, maar het Larense enthousiasme is er niet minder om.

In het laatste kwartier gaat Helios met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker. Een vloeiende aanval zit er ook bij hen niet meer in. Er ontstaat wel gevaar door nog een vrije trap en wat voorzetten van de zijkant. Witkampers komt een paar keer goed weg en de tijd tikt langzaam weg in Larens voordeel. Bij een uitval gooit nogmaals Daan Hento de wedstrijd definitief in het slot, 1-3.

Aan het einde kan worden gesteld dat dit een vreemde wedstrijd was waarin de Larenaren een uur lang nauwelijks een kans hebben en vervolgens 3 keer binnen een half uur scoren. Een knappe, onverwachte overwinning en een mooi begin van het seizoen 2018-2019

Opstelling Witkampers: Onis, Platenkamp, Kok, Marsman, Saaltink, Haijtink, de Iongh, Straalman, C. Beuzel, Hento, Woestenenk ; ingevallen: B. Brummelman, R. Brummelman

 

Tekst:   Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman