PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers opnieuw hard onderuit in derby

 

Witkampers – Sportclub Lochem (2-2) 2-5

Laren, 30 september 2018

Op de laatste dag van september was het al weer tijd voor de enige echte derby. Eind april werd deze wedstrijd ook in Laren gespeeld en ging Witkampers kansloos ten onder tegen de buren. Het Larense publiek hoopt uiteraard op een betere uitslag dan de afgelopen keer, de Lochemse buren zullen met het nodige zelfvertrouwen aan het treffen van vandaag zijn begonnen.

Witkampers neemt gelijk het heft in handen in de openingsfase van de wedstrijd. Waar deze wedstrijd nog wel eens zorgt voor hoogspanning in de benen verlopen de eerste twintig minuten dreigend en geven de Larenaren een signaal af te geloven in een goed resultaat. Een kopbal van Timo Haverkamp kan op het nippertje worden gered door de Lochemse doelman, in de rebound schiet Christian Beuzel vanuit een moeilijke hoek op de paal. Na dit daadkrachtige begin komt de wedstrijd wat meer in balans. In deze fase weet Lochem te profiteren van een aantal persoonlijke fouten op rij en Witkampers staat met 0-1 achter. Een domper gezien de opening van de wedstrijd. Gelukkig zijn de zwart witten wel in staat snel te antwoorden. Een bekeken bal van Timo Haverkamp wordt knap binnen gekopt door Rowan Brummelman.

Vlak voor rust komt Witkampers zelfs op voorsprong. Na een handsbal van een van de Lochem spelers gaat de bal op de stip. Daan Hento blijft uiterst koel en schiet de penalty hard binnen. Doodzonde dat Witkampers vervolgens er niet in slaagt om de 2-1 mee te nemen naar de kleedkamer. Een kopbal die wel erg lang onderweg lijkt valt binnen en bij rust staat het 2-2.

De eerste 20 minuten van de tweede helft verlopen een stuk kalmer. Witkampers komt nauwelijks nog tot een kans en Lochem lijkt controle te hebben over de wedstrijd. Ook raakt Witkampers geïrriteerd over de vele vrije trappen die de gasten mee krijgen. Nog een keer krijgen de Larenaren een mogelijkheid. Invaller Jordy Woestenenk geeft in zijn eerste 10 seconden van de wedstrijd gelijk een goede voorzet die helaas niet kan worden aangeraakt door Koen de Iongh.

Na deze kans valt de goal die er wel een beetje zit aan te komen. Van flinke afstand schiet Rico Lammerdink de gasten op voorsprong. Zijn fraaie vrije trap is totaal onhoudbaar en Witkampers zit in de problemen. Vervolgens wordt de Larense pijn nog vergroot door de 2-4 na geklungel in de Larense defensie en een makkelijk gegeven penalty zorgt voor de 2-5.

Op basis van de eerste helft maakte Witkampers best aanspraak op een resultaat vandaag, in de tweede helft werd het kwaliteitsverschil met Lochem echter pijnlijk duidelijk, wellicht is er in 2019 weer iets te halen tegen voor Witkampers in de derby.

Opstelling Witkampers:

Onis, Platenkamp, Haverkamp, Marsman, Saaltink, Kok, Haijtink, de Iongh, C. Beuzel, Hento, R. Brummelman; ingevallen bij Witkampers Straalman, Woestenenk, B. Brummelman

Tekst Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman