PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers overtuigend op winst

Witkampers - SV Zwolle 4-0 (2-0)
Laren, 7 april 2019
Nog geen twee maanden geleden troffen Witkampers en SV Zwolle elkaar ook al. In deze wedstrijd ontsnapten de Larenaren na een matige wedstrijd met een geweldige vrije trap van Daan Hento. In de tussenliggende weken is Witkampers doorgegaan met het verzamelen van punten en ligt een mooie eindklassering in het verschiet. Voor Zwolle liggen de kaarten heel anders, de gasten moeten de komende weken nog punten gaan halen om niet verder in de problemen te komen.

Witkampers gaat deze mooie voorjaarsmiddag voortvarend van start. De Larenaren zijn vanaf het begin dreigend en Zwolle heeft moeite om de aanvalsgolven af te slaan. Binnen een paar minuten is het al raak. Een vrije trap van Daan Hento wordt door de Zwolle doelman nog gekeerd maar hij heeft geen antwoord op de uit de rebound door TImo Haverkamp ingeschoten bal. Een lekker begin voor Witkampers dat nog geen genoegen lijkt te nemen en op zoek gaat naar een tweede goal. Deze komt ook, eerst mist Daan Hento een uitgelezen kans, zijn strafschop wordt gestopt door de keeper van Zwolle. Vlak na dit moment let Daan Hento goed op bij een te zacht terug gespeelde bal, hij omspeelt de keeper en schiet uit een lastige hoek raak, 2-0 en Witkampers lijkt af te stevenen op een relatief gemakkelijke middag.  

Ook na rust blijft Witkampers eenvoudig op de been, Zwolle maakt het de Larenaren niet erg lastig. Goed om te zien is dat de thuisploeg geconcentreerd blijft spelen en vrijwel de gehele wedstrijd controle heeft over wat er op het veld gebeurt. Nadat het thuispubliek voor rust al 2 goals mocht begroeten gebeurt dit na rust nog 2 keer. Sander Kok voegt twee goals toe aan zijn seizoenstotaal en na 90 minuten spelen staat er een fraaie 4-0 op het bord.

Voor Witkampers komen er interessante weken aan, volgende week het vervolg, uit tegen SV Heeten

Opstelling Witkampers:Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Marsman, Platenkamp, Straalman, Kok, de Iongh, B.Brummelman, D. Hento, C. Beuzel; ingevallen: Woestenenk, J. Hento, R. Brummelman

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman