PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers pakt zege in ultieme slotfase

SV Zwolle - Witkampers 2-3 (1-1)
Zwolle, 24 februari 2019

De wedstrijd volgend op de derby is altijd een lastige. Het is erg verleidelijk om te blijven denken aan die mooie zondag 17 februari 2019 maar de realiteit is dat het (voetbal)leven toch echt verder gaat. In tegenstander SV Zwolle treft Witkampers een tegenstander dat moet strijden om bij de onderste regionen weg te blijven. De gastheren van vandaag hebben een hectische periode achter de rug waarbij de trainer vertrok.

Op het fraaie sportpark in Zwolle onder prima weersomstandigheden begon het treffen met een licht overwicht voor Witkampers. Een aantal keren komt de Larense formatie voor het Zwolse doel en worden er wat speldenprikjes uitgedeeld. De eerste echte tik wordt ook door de zwart-witten gegeven. Een cornerbal wordt door Daan Hento binnen gekopt, haast een kopie van zijn goal van 2 weken geleden thuis tegen Helios. Een mooie opsteker maar helaas geen opmaat voor een flitsende eerste helft. Het loopt niet echt lekker aan Larense kant en Zwolle is gewoon een lastige tegenstander waar je echt niet zomaar van gaat winnen. De 1-1 valt nog in de eerste helft en is gezien het spelbeeld terecht.

De tweede helft is vanuit Larens perspectief nog minder van niveau. Het is het eerlijk gezegd allemaal net niet vanmiddag. Dit is zeker geen onwil maar het lijkt een middag te worden dat het er niet inzit. In balbezit is Witkampers niet dreigend genoeg en bij balbezit krijgt de snelle voorhoede van Zwolle kansen. Waar iedereen langzaamaan genoegen gaat nemen met een gelijkspel flitst een van de spitsen van Zwolle het Larense strafschopgebied en schiet op fraaie wijze de 2-1 in. De vreugde bij Zwolle is uiteraard groot en Witkampers lijkt te worden afgestraft voor de weinig overtuigende tweede helft.

Met nog 5 minuten reguliere speeltijd begint Witkampers aan het slotoffensief. Waar de Zwolle defensie de hele tweede helft nauwelijks in de problemen komt ontstaat er nu vreemd genoeg wat onrust en soms ronduit paniek. Witkampers krijgt een corner en een vrije trap waarbij het hopen is op een bal die goed valt. Dit lukt in blessuretijd dan toch, na flink wat geworstel en geduw in het zestienmeter gebied valt de bal voor de voeten van Daan Hento en hij weet wel raad met deze kans, 2-2 en in elk geval een punt gered.

De scheidsrechter trekt vervolgens nog flink wat blessuretijd bij en dit doet Zwolle weinig goeds. Er vliegt nog een bal in een soortgelijke situatie op de lat en het wordt heel onrustig en rommelig op het veld. Een aantal van de Zwolle spelers is duidelijk gefrustreerd over de late goal en laten zich verleiden tot een aantal niet al te zware maar ook niet al te slimme overtredingen. Een van de verdedigers die al een aantal keren in negatieve zin opviel krijgt een tweede gele kaart en kan vertrekken. Uit de vrije trap die volgt gebeurt het onvoorstelbare. Van flinke afstand legt Daan Hento aan en hij schiet de vrije trap keihard in de korte hoek binnen. Een fenomenale goal in de 10e minuut van de blessuretijd en een onwaarschijnlijke ontsnapping voor Witkampers. Nu is de vreugde aan Larense zijde groot en vrijwel direct fluit de scheidsrechter voor het einde.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Marsman, Saaltink, Straalman, Haijtink, B. Brummelman, R. Brummelman, Hento, Woestenenk; ingevallen: Wesseldijk, C. Beuzel  

 Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman