PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers toont herstel en wint in Vaassen

 

KCVO – Witkampers (0-1) 0-3

 

Vaassen, 7 oktober 2018
Na een onverwachte overwinning bij Helios en een flinke derby nederlaag was het tijd voor de 3e wedstrijd van het nog prille seizoen 2018-2019. Tegenstander KCVO is niet goed aan de competitie begonnen en is na 2 wedstrijden nog puntloos.

Witkampers laat er vanaf het begin van de wedstrijd geen gras over groeien. De 11 uit Laren willen duidelijk een statement maken na de wedstrijd van vorige week en gaan op jacht naar een vroege goal. Na 3 minuten spelen komt dit zo gewenste scenario ook uit. Een schot van Timo Haverkamp op de rand van de 16-meter valt binnen en Witkampers staat op een hele vroege voorsprong. KCVO speelt duidelijk zonder veel vertrouwen en Witkampers heeft de touwtjes stevig in handen. Dit leidt niet tot enorme kansen maar er is wel continue dreiging en het geloof in nog een goal.

KCVO krijgt 1 kans in de eerste helft, na bijna een half uur spelen moet Joost Pakkert zich strekken op een inzet van dichtbij, de van een blessure herstelde keeper pakt deze kans perfect en Witkampers blijft op voorsprong staan en blijft eenvoudig op de been tot de rust.

 

In de eerste helft vloog Witkampers uit de startblokken en dit doet het team na rust nogmaals. De Larenaren leggen een vlotte aanval op de mat, Daan Hento geeft een niet te missen voorzet en Roald Straalman rondt keurig af. Een goal uit het boekje en de vreugde over deze goal is terecht.

Ook na deze tweede goal blijft Witkampers helemaal in controle, er valt na een uur spelen zelfs nog een goal, Daan Hento tikt zijn 5e goal van het seizoen binnen en Witkampers beslist het duel eigenlijk al een half uur voor tijd.

Wat nog rest is een wedstrijd waarin Witkampers nog op zoek gaat naar meer goals maar ergens ook wel op twee gedachten lijkt te hinken. Enerzijds is een paar goals maken natuurlijk nooit verkeerd, maar de buit is ook wel overduidelijk binnen. KCVO probeert nog iets van het laatste half uur te maken maar dit lukt eigenlijk nauwelijks.

Witkampers heeft vandaag een prima prestatie geleverd, volgende week wacht de volgende tegenstander, SV Colmschate komt op bezoek in Laren.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Wansink, Haverkamp, Marsman, Platenkamp, Straalman, Kok, de Iongh, C. Beuzel, Hento, Woestenenk; invallers bij Witkampers: B. Brummelman, R. Brummelman, Saaltink

 Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman