PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers velt koploper

Witkampers – Wijhe (1-0) 3-0
Laren, 25 november 2018
Nadat Witkampers vorige week met Turkse Kracht de nummer 2 van de derde klasse B trof was het vandaag tijd voor de ontmoeting met de koploper, Wijhe. De gasten zijn goed aan het seizoen begonnen en op voorhand kon rustig worden gesteld dat Witkampers voor een pittige opgave zou komen te staan.

Vanaf de openingsfase ontstaat een open wedstrijd waarbij beide ploegen op zoek gaan naar een openingsgoal. Witkampers laat in de eerste twintig minuten ook zien dat de punten vandaag niet cadeau worden gegeven en krijgt een paar kleine mogelijkheden, zonder echt gevaarlijk te worden. Het eerste echte wapenfeit voor het doel van Wijhe levert gelijk een Larense goal op. Roald Straalman schiet vanaf de rand van de zestien meter bekeken binnen en Witkampers staat op voorsprong.

Wijhe neemt vervolgens het initiatief stevig in handen en Witkampers moet alle zeilen bijzetten om de voorsprong niet snel weer kwijt te raken, dit lukt wonderwel en de thuisploeg krijgt zelfs nog kans op meer. Daan Hento draait weg bij zijn tegenstander en schiet keihard tegen de lat, een mooie actie die zeker een goal verdient had. Met enig fortuin haalt Witkampers vervolgens de rust met de minimale voorsprong van 1-0.

In de tweede helft veranderd het wedstrijd beeld iets. Wijhe is minder dominant en gaat uiteraard meer risico's nemen om een gelijkmaker te forceren. Witkampers laat zien gevaarlijk te kunnen zijn in de omschakeling en over individuele kwaliteit te beschikken. Daan Hento vergroot na een uur spelen de voorsprong met een mooie actie en Witkampers lijkt hele goede zaken te gaan doen.

Wijhe probeert er vervolgens nog wel een offensief tegenaan te gooien maar zo overtuigend als in de eerste helft wordt het niet meer. De Larense doelpunten zijn overigens ook nog niet op, Witkampers komt ook op 3-0, wederom door Daan Hento die ook vandaag foutjes bij de tegenstander effectief afstraft. De thuisploeg heeft de overwinning dan binnen, het thuispubliek krijgt ook de mooiste aanval van de middag nog te zien. Een snelle aanval waarbij helaas niet doeltreffend wordt afgerond maar waarin wel het voetballend vermogen van Witkampers goed te zien is. Een eerste helft die alle kanten op kon en een tweede helft waarin Witkampers weer makkelijk scoorde levert vervolgens 3 punten tegen koploper Wijhe op.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Kok, Marsman, Wansink, Haijtink, Straalman, de Iongh, C. Beuzel, Hento, Woestenk ; geen spelers ingevallen

Tekst: Rob Groot Wesse;dijk
Foto's: Jan Dijkerman