PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers verliest twee punten

 

Witkampers – Vaassen (1-0) 2-2
Laren, 4 november 2018

In een seizoen dat voor Witkampers goed is begonnen stond afgelopen zondag de laatste speelronde op het programma voordat de competitie 1 week 'pauze' heeft door het bekertoernooi. Vaassen was de bezoekende ploeg, gepromoveerd uit de 4e klasse maar in de derde klasse ook al eerder een tegenstander voor de Larenaren geweest.

Vooraf valt op dat Vaassen nog maar weinig goals tegen heeft gekregen en een prima seizoensstart kent. Witkampers begint zoals wel vaker dit seizoen stormachtig aan een wedstrijd. Dit sorteert ook vrijwel direct effect, een cornerbal wordt door Roald Straalman behendig achter de Vaassen doelman gewerkt en de thuisploeg staat binnen 3 minuten op voorsprong. Vervolgens gaat Witkampers door, het heeft door dat er iets te halen valt vandaag en de 2-0 is in deze openingfase een aantal keren dichtbij. Een beetje pech en goed keeperswerk voorkomen een grotere Larense voorsprong. Gedurende het verdere verloop van de eerste helft  blijven de kansen komen maar de mogelijk bevrijdende tweede goal wil maar niet vallen.

Ook de eerste 10 minuten van de tweede helft geven hetzelfde beeld, Witkampers is de bovenliggende partij en het wachten is op meer Larense goals. Er valt ook een goal, maar helaas wel aan de andere kant dan waar de aanwezige thuissupporters op hopen. Eigenlijk de eerste kans voor Vaassen verdwijnt achter Joost Pakkert en totaal tegen de verhouding staat het 1-1. Vaassen put moed uit deze goal en is heel dichtbij de 1-2 met een schot op de paal.

Gelukkig komt Witkampers met een passend antwoord. Aan het einde van een snelle tegenaanval tikt de sterk ingevallen Niels Saaltink de bal bij de eerste paal binnen en is er opnieuw een voorsprong voor de thuisploeg. Witkampers krijgt hierna weer iets meer grip op de wedstrijd, maar het beeld van de eerste helft is er niet meer. Vaassen blijft met hangen en wurgen op de been en zolang de voorsprong voor Witkampers maar 1 goal is kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. Er gebeurt ook van alles, maar dit is in eerste instantie niet in het nadeel van de thuisploeg. Vaassen is een tijdlang bijzonder druk in de weer met protesteren tegen scheidsrechter van der Velden, die overigens een prima wedstrijd fluit.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is helaas de treffer die je op een gegeven moment voelt aankomen. Een slotoffensief van Vaassen resulteert in een goal. Met de 2-2 uitslag kan niemand van Witkampers tevreden zijn. Met name in de eerste helft hadden de kansen echt eerder moeten resulteren in een grotere voorsprong. Na de in de inleiding al aangehaalde onderbreking in het programma reist Witkampers over twee weken af naar Deventer om tegen Turkse Kracht aan te treden. Op voorhand een interessant treffen tegen een club die de ambitie heeft om dit jaar bovenin mee te doen.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Kok, Marsman, Wansink, Haijtink, Straalman, de Iongh, C. Beuzel, Hento, Woestenenk; ingevallen: Saaltink