PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers verslagen door effectief Epe

 

Epe – Witkampers (0-0) 2-0
Epe, 28 oktober 2018

Na de eerste wedstrijden van het seizoen wordt langzaam aan duidelijk hoe de verhoudingen dit jaar kunnen gaan worden in de 3e klasse B. Voor Witkampers komen er een aantal interessante wedstrijden waarbij duidelijk kan gaan worden wat van dit voetbaljaar verwacht mag gaan worden. De overtuigende zege tegen Activia vorige week kan aanleiding zijn om naar boven te kijken op de ranglijst, maar eerlijk gezegd zijn wedstrijden zoals vandaag een reëlere test.

Op het fraai gelegen sportpark in Epe begint Witkampers overtuigend aan de wedstrijd. De Larenaren nemen het initiatief en Epe heeft het lastig. In de eerste 25 minuten komt Witkampers een aantal keren voor het doel van de gastheren en valt op dat Epe veel overtredingen nodig heeft om de aanvalsgolven van Witkampers te temperen.

Na een half uur moet Witkampers echter een flinke tegenvaller incasseren. Timo Haverkamp valt geblesseerd uit en in dezelfde fase verliezen de zwart-witten de controle op de wedstrijd. Epe dringt wat meer aan, komt niet tot enorme kansen maar bijt veel meer en overtuigender van zich af dan in de openingsfase.

Waar de eerste helft nog best het aanzien waard was is de tweede helft een stuk minder amusant. Epe en Witkampers houden elkaar in evenwicht en er ontstaat een wedstrijd waarbij de ploeg die de openingsgoal gaat maken zomaar eens zou kunnen winnen. De Larense kansen komen in de tweede helft ook uit een aantal vrije trappen, voor de rest gebeurt er voor het doel van Epe te weinig.

Epe gooit er af en toe de beuk in en zoekt de grens op, Witkampers krijgt het steeds lastiger. Epe blijkt vervolgens ook bijzonder effectief te zijn met het afronden van de weinige kansen die ontstaan in de eerste helft. Vrij vlot vallen de 1-0 en daarna ook de 2-0. Witkampers kan hier niets meer tegenover zetten en incasseert de tweede nederlaag van het seizoen. Komend weekend kan er weer worden gestreden voor een beter resultaat, ditmaal thuis tegen Vaassen.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Marsman, Wansink, Straalman, Kok, de Iongh, C. Beuzel, Hento, Woestenenk; ingevallen : Platenkamp, Saaltink

Tekst: Rob Groot Wesseldijk