PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers Vrouwen nog steeds in de top drie

 

Victoria Boys VR1 – Witkampers VR1 (0-3) 0-4
Apeldoorn 11 november

Na de eerste verliespunten van vorige week (3-2 uit tegen SDO), speelde Vrouwen 1 afgelopen zondag tegen hekkensluiter Victoria Boys VR1. Victoria Boys wist uit zes wedstrijden nog geen één punt te pakken, maar dit betekent natuurlijk niet dat de winst al binnen was.

 Om 14:00 uur werd er afgetrapt op het complex van Victoria Boys in Apeldoorn. Helaas moest basisspeelster Keely zichzelf in bescherming nemen vanwege een kuitblessure, waardoor ze op de bank zou zitten en alleen in noodgevallen nog in zou kunnen vallen. Ook Rinus was ziek geweest en voelde zich nog steeds niet heel erg fit, maar is toch begonnen om te kijken hoe het ging. Helaas bleek al snel dat het virusje dat ze te pakken had nog steeds niet helemaal over was en werd ze na 25 minuten vervangen door Izebel. De eerste dertig minuten waren erg matig vanuit onze kant. We waren niet fel en scherp genoeg, waar de tegenstander dat juist wel was. Het was overduidelijk dat de Vrouwen uit Apeldoorn vandaag niet van plan waren te gaan verliezen. Gelukkig viel daarom ook in de 34’ minuut Dorien. Vanuit de kluts kwam de bal op de 5 meter voor Doriens voeten waardoor ze hem binnen kon tikken. Vlak daarna werd een bal te kort teruggespeeld op keepster Anne, maar gelukkig wist ze de een op een situatie goed in te schatten en verdween de bal over de goal. In de 42minuut weet Daphne de bal sterk bij zich te houden en kan Polly bereiken in het zestienmeter gebied, Polly weet de bal goed af te schermen en krijgt zo de tijd om de bal op Josien af te leggen, die hem netjes in de linkerhoek weet te plaatsen. Dat was het moment dat de dames de smaak kregen te pakken, want niet veel later (minuut 46) weet wederom Dorien het netje te vinden. Daphne, waar de hele wedstrijd al veel dreiging vanaf komt, trekt goed naar binnen waardoor ze de bal mooi in de loop van Dorien mee kan geven, die een op een met de keepster van Victoria Boys komt, de bal verdwijnt netjes met binnenkantvoet in de verre hoek. Zo staat er met rust een 3-0 voorsprong op het bord.

Na de rust weten de Witkampers de wedstrijd vrij zakelijk uit te spelen. Beide ploegen weten niet veel kansen meer te creëren. Toch is het nog aanvoerdster Marieke van de Pol die de stand op 4-0 weet te zetten. Door een goede loopactie weet Marieke de bal net voor de keepster te raken waardoor hij met een mooi boogje in de goal verdwijnt. Het is jammer dat we de lijn uit de laatste helft van de eerste helft niet weten door te zetten na de rust, dan was de score nog hoger uitgevallen, maar de dames mogen trots zijn dat ze wederom drie punten hebben weten te pakken en nog steeds in de top drie meedraaien.

Opstelling: Beumer, Wentink, Bartelds, Klein Braskamp, Ter Harmsel (25’ van Dam), Voerman, Braakman, van de Pol, Harbers, Jansen, Schilderinck

Volgende week spelen de Vrouwen thuis. Om 11:30 uur wordt er afgetrapt op het Leussinkpark tegen De Blokkers, de nummer 7 op de ranglijst. 

Tekst: Carmen Wijnbergen
Foto's: Jan Dijkerman