PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers wint in laatste minuut

Witkampers - Robur et Velocitas (0-0) 1-0

Laren, 22 april 2019

Binnen 3 dagen twee wedstrijden spelen is ook dit jaar de opgave voor Witkampers in het Paasweekend. Op zaterdag ging het thuisduel tegen Turkse Kracht in de slotfase verloren nadat Witkampers nog wel op voorsprong kwam en een paar kansen op meer had. Het is onderhand geen nieuws meer dat er in een wedstrijd van de Larenaren iets in de slotfase gebeurt. Dit seizoen waren de Witkampers supporters al getuige van een aantal spannende ontknopingen. Scorende keepers, gestopte penalty’s, binnengeschoten vrije trappen, het kan niet op.   

De wedstrijd van deze Paasmaandag tegen Robur et Velocitas begint onder bijna zomerse omstandigheden. Het kwik gaat richting de 25 graden, zon aan een blauwe hemel en een droog veld. Qua omstandigheden zou het een oefenpotje in Augustus kunnen zijn (of zo’n laatste competitiewedstrijd die nergens meer om gaat) en in die gemoedstoestand begint de wedstrijd eigenlijk ook wel. Het is niet spectaculair of bijzonder meeslepend wat er allemaal gebeurt op het veld. Witkampers en Robur ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst en dit is ook het geval op het veld.

Witkampers heeft in een aantal fasen van de eerste helft wel iets meer het initiatief zonder tot enorm grote kansen te komen. Al vroeg in de wedstrijd begint het besef te komen dat dit wel eens een wedstrijd kan worden met weinig goals en waar de mogelijke beslissing valt door een foutje of een vreemd moment.

In de tweede helft wordt het allemaal niet veel vermakelijker, Witkampers blijft grotendeels de bovenliggende partij maar ook Robur verschijnt een paar keer voor het Larense doel. Langzaam kruipt de klok richting kwart voor vier en richting het eindsignaal. Maar, geheel in traditie van dit seizoen, valt de beslissing in de slotfase. Invaller Joost Hento levert een mooie voorzet af die door Sander Kok netjes wordt binnengekopt. Een prima overwinning in een wedstrijd waar misschien niet lang over wordt nagepraat maar de drie punten kunnen weer worden toegevoegd aan het seizoenstotaal. Komend weekend wordt er niet gespeeld, de eerstvolgende wedstrijd van Witkampers is op 5 mei thuis tegen Albatross.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Marsman, B. Brummelman, Straalman, de Iongh, Kok, R. Brummelman, D. Hento, Woestenenk; ingevallen: Wesseldijk, J. Hento, Saaltink

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's Jan Dijkerman