PROGRAMMA AANKOMEND WEEKEND:

Witkampers wint overtuigend

 

Witkampers – Activia (1-0) 5-1
Laren, 21 oktober 2018
Witkampers treft vandaag een tegenstander waar nog maar weinig tegen gespeeld is in het verleden, Activia uit Twello. De tegenstander van vandaag is vorig jaar gepromoveerd uit de 4e klasse en staat voor de uitdaging om zich te gaan handhaven. De perspectieven voor de thuisploeg zijn vrij helder, bij winst blijft Witkampers bij de bovenste helft van de ploegen in 3B meedoen, bij een verlies of gelijkspel kunnen de clubs onder de Larenaren weer dichterbij komen.

Witkampers begint overtuigend aan het duel, dit leidt niet gelijk tot grote kansen maar Activia heeft vanaf het begin moeite met de snelheid op de Larense vleugels en moet flink aan de bak. Na een kwartier spelen leidt een overtreding tot een vrije trap aan de zijkant van de linkerkant van het veld. Deze vrije trap wordt door Sander Kok in de verre hoek in 1x binnengeschoten in een situatie waarbij vrijwel iedereen dacht aan een voorzet. Een prachtige goal en een lekker begin van de wedstrijd voor Witkampers. De thuisploeg gaat vervolgens door, een dubieus moment in de zestien-meter (wel of geen overtreding op Daan Hento?) zorgt niet voor een strafschop. Nog iets later komt Roald Straalman in scoringspositie maar zijn poging gaat over.

Witkampers is in de eerste helft de bovenliggende partij maar zolang een grotere voorsprong uitblijft kan Activia natuurlijk blijven hopen op een resultaat. Na rust breekt een kwartier aan waarin Witkampers orde op zaken stelt en de overwinning binnen haalt. Na een vlotte aanval komt Daan Hento oog in oog met de Activia doelman. De Larense spits blijft koel en rondt feilloos af.

Witkampers voelt dat er meer te halen is en schroeft het tempo verder op. Na een dribbel van Jordy Woestenenk komt de bal op ongeveer 20 meter voor de voeten van Sander Kok en hij schiet keihard binnen zoals het Larense publiek hem al vaker heeft zien doen. Een heerlijke goal die blijkbaar naar meer smaakt want een paar minuten later is het opnieuw raak. Opnieuw wordt Daan Hento vrij voor de keeper gezet en opnieuw is de afronding koel, 4-0, wat een weelde voor Witkampers.

Activia doet nog 1x iets terug, een vrije trap valt via een stuit binnen en de gasten uit Twello bijten op die manier heel even van zich af. Het slotakkoord qua doelpunten is opnieuw voor Daan Hento. Met een mooi bekeken stiftje scoort hij zijn derde van de middag. Witkampers was vandaag in staat om binnen een kwartier deze wedstrijd te beslissen, interessant om te gaan zien hoe het elftal dit de komende weken gaat doen, te beginnen komende zondag uit tegen Epe.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Haverkamp, Marsman, Wansink, Straalman, Kok, de Iongh, C. Beuzel, Hento, Woestenenk; ingevallen: Saaltink

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
Foto's: Jan Dijkerman