• Mededeling

  Voorbereiding Witkampers selectie

  Zorg voor een correcte pasfoto op je spelerspas

  Tot 1 november a.s. kun je als lid je foto aanpassen in de voetbal.nl app. Dus heb je nog een oude jeugdfoto, moet deze vernieuwd worden of vind je gewoon dat je pasfoto vernieuwd mag worden dan is dit de gelegenheid.

  Vanwege het officiële karakter van de foto is het toevoegen van een foto aan je profiel wel aan bepaalde voorwaarden verbonden:

  ■     Het moet een herkenbare (pas)foto zijn van jezelf.

  ■     Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen.

  ■     Zorg voor een foto met voldoende contrast en neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

   

  Je foto wordt op de digitale (KNVB) pas gebruikt en in het digitaal wedstrijdformulier. In beide gevallen is de foto bedoeld om je te kunnen legitimeren als speler (bij een wedstrijd). Zonder pasfoto waar je op te herkennen bent op je digitale spelerspas, mag jij niet deelnemen aan een wedstrijd.

   

  Als je nog geen foto hebt, dan kun je te allen tijde een foto aan je profiel toevoegen. Als je reeds een foto hebt, dan kun je alleen foto toevoegen in de periode dat de KNVB dit toestaat. Deze periode kan per seizoen verschillen, maar voor het seizoen 2019-2020 is het mogelijk om tot 1 november je foto te wijzigen. Buiten deze periode kunnen wijzigingen van de foto uitsluitend door de KNVB plaatsvinden.

  In de voetbal.nl app kun je bij de instellingen je ook de "ZICHTBAARHEID" kiezen.

  Onze verzoek is om die aan te passen naar "normaal”. Wil je dit niet, kies dan minimaal "beperkt" en wijzig in ieder geval de vooringestelde keuze "afgeschermd". Dan loop je niet het risico verenigingsberichten in de app te missen.

   

  Persoonlijke instellingen wijzigen van kinderen onder 16 jaar?

  Sinds 25-mei-2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de app. Ouders/ verzorgers kunnen deze gegevens wel wijzigen. Op de site van Sportlinkservices kunt u lezen en zien hoe dit moet:
  Zie Sportlink