Bijzondere wedstrijd onder bijzondere omstandigheden

Doetinchem ,11 oktober, Doetinchem - Witkampers (1-0) 5-3

Zonder publiek spelen is natuurlijk iets wat vrijwel elke voetballiefhebber

niet zal aanspreken. Helaas hebben we op dit moment wel te maken met deze realiteit en dit zorgt er voor dat in een bijzondere ambiance Doetinchem en Witkampers de strijd met elkaar aangaan. Beide ploegen zijn kijkend naar de resultaten sterk begonnen aan

de competitie en onder normale omstandigheden zou dit voor het publiek een interessant treffen zijn.

Witkampers begint brutaal aan de wedstrijd en laat zien te geloven

in een resultaat. De grootste kans is in deze fase voor Roald Straalman die na een vlotte combinatie wordt gevonden maar net niet kan afronden. De eerste echte kans voor Doetinchem wordt gedecideerd binnengeschoten en de gastheren staan op een 1-0 voorsprong.

Na de openingstreffer blijft het spelbeeld gelijk aan de openingsfase.

Witkampers heeft wat meer balbezit en lijkt ook het betere van het spel te hebben. Uit reacties vanuit het veld en de zijlijn is op te maken dat de thuisploeg niet tevreden is over het vertoonde spel, Doetinchem is echter wel heel gevaarlijk met haar snelle

voorhoede.

In het begin van de tweede helft laat Doetinchem even haar tanden

zien, het lijkt erop dat de koploper zich graag wil revancheren voor de eerste helft. In de tweede helft lijkt deze ambitie een flinke knauw op te lopen als een van de Doetinchem spelers een tweede gele kaart ontvangt voor commentaar op de scheidsrechter.

Het tegendeel is echter het geval. Doetinchem lijkt moed te putten

uit de ondertalsituatie en de thuisploeg gaat echt gas geven. Op een beetje ongelukkige wijze komt Witkampers op een 2-0 achterstand maar vervolgens gaat het totaal mis. In een tijdsbestek van minder dan 15 minuten gaat Witkampers keihard door de ondergrens

en incasseert nog 3 goals, waarvan 1 uit een penalty. Waar in de eerste helft echt prima gevoetbald wordt is deze fase onacceptabel zwak.

Hoe zonde dit is blijkt wel uit de slotfase. Het is, dat moet gezegd,

knap hoe Witkampers de moed blijft vinden nog iets van deze middag te maken. De Larenaren blijven het proberen en invaller Jordy Woestenenk schiet de 5-1 binnen. In de minuten die volgen scoort Witkampers zelfs nog 2 keer. Eerst weet Roald Straalman het net

te vinden en daarna is nogmaals Jordy Woestenenk de doelpuntenmaker.

Dit zorgt natuurlijk voor een vermakelijke slotfase. Witkampers

gaat alsnog voor de kleine kans die er wellicht nog is en voor Doetinchem is het even overleven en een resultaat over de streep trekken. Echt grote kansen komen er echter niet meer voor beide doelen en na ruim 95 minuten spelen is een spectaculaire 5-3 eindstand