• Geduldig Witkampers wint

Laren, 21 november 2021 Witkampers - VV Montferland (1-1) 3-1

Witkampers is in goede vorm, de afgelopen vier wedstrijden in de competitie werden winnend afgesloten. Ook het bekerduel vorige week tegen Bentelo eindigde in een zege voor de Larenaren. VV Montferland behaalde 10 dagen geleden een knappe 0-0 tegen OBW maar kreeg een paar weken daarvoor een enorm pak slaag tegen TRIAS (9-0).  Wat wellicht ook een rol speelt is het feit dat ook dit duel zonder publiek wordt gespeeld. Kortom, hoe moet je de tegenstander van vandaag inschatten?

In de openingsfase laat Montferland duidelijk zien vandaag geen open huis te gaan spelen. De gasten spelen compact, proberen de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Bij balbezit van Witkampers maken de laatste linie en het middenveld van Montferland de onderlinge afstanden erg klein maken waardoor het erg lastig voetballen wordt voor de Larenaren. De defensieve organisatie bij Montferland ziet er solide uit en Witkampers staat voor een flinke klus.

Die te klaren klus voor Witkampers wordt nog groter als Montferland plotseling vanuit de eerste kans die zij krijgen op voorsprong komt. Het is een fraaie goal, maar wel bijzonder ongewenst voor Witkampers. De Larenaren gaan voorzichtig ten aanval en moeten tegelijkertijd erg beducht blijven voor een tegenstoot van Montferland.

Enorme kansen krijgt de thuisploeg niet maar de gelijkmaker hangt wel in de lucht. Een paar minuten voor rust valt deze treffer dan ook. Daan Hento kopt een hoekschop van Jordy Woestenenk gedecideerd binnen en de stand is 1-1. Net voor rust zet Woestenenk de volledige defensie van Montferland te kijk met een geweldige solo actie maar het schot dat volgt is eenvoudig te pakken voor de doelman.

In de tweede helft blijft het spelbeeld grotendeels gelijk. Witkampers heeft het merendeel van het balbezit en gaat op jacht naar een tweede treffer. Ook nu blijft Montferland geduldig en ook loeren op dat ene kansje dat wellicht nog komt. Pas na bijna twintig minuten in de tweede helft volgt weer een flinke kans voor Witkampers. Een scherp getrapte corner gaat aan alles en iedereen voorbij en een goal blijft voorlopig uit. Witkampers blijft echter flink aan de poort rammelen en het gevoel begint te komen dat een treffer bijna niet kan uitblijven.

De 2-1 valt uiteindelijk ook, in de 72e minuut. Witkampers gaat nu echt gas geven en Daan Hento bedient Christian Beuzel die de bal beheerst tussen de benen van de Montferland-goalie schiet. Zoals wel vaker bij een bevrijdende goal, op welk niveau dan ook, lijkt Witkampers nog helemaal in de wolken van de gecreëerde voorsprong. Juist op dit moment krijgt Montferland de beste kans van de tweede helft, de bal schiet hard voorlangs en de thuisploeg lijkt goed weg te komen.

Gelukkig valt 10 minuten voor de tijd de beslissing. Het is opnieuw Christian Beuzel die via de mooiste aanval die deze middag op de mat wordt gelegd mag afronden. De paal helpt hierbij nog een handje en de 3-1 staat op de borden.

In de slotfase van de wedstrijd gebeurt niet heel veel meer. Montferland lijkt de hoop een beetje te hebben opgegeven en Witkampers komt niet meer tot grote kansen waardoor 3-1 ook de eindstand van vanmiddag is.

Opstelling Witkampers: Pakkert, Schreibelt, Wilgenhof, Marsman, Saaltink, B. Brummelman, Straalman, Haijtink, C. Beuzel, D. Hento, Woestenenk

Ingevallen: den Haan, J. Hento