Inhaalwedstrijd tegen sv Orderbos

Geduldig Witkampers wint uiteindelijk ruim

Laren,  12 juni 2022 Witkampers - Blauw Wit (0-0)  3 -0

Na een uitstekende 3-0 overwinning tegen FC Trias gaat Witkampers beginnen aan een primeur in de clubgeschiedenis. Niet eerder speelden de Larenaren in de nacompetitie om te kunnen promoveren naar de tweede klasse. Witkampers heeft de mogelijkheid om een mooi seizoen te transformeren in een onvergetelijke editie. Hiervoor moeten echter wel drie hordes worden genomen en dat alles binnen een week tijd. Tegenstander van vandaag is Blauw Wit uit Nijmegen. Deze club uit die mooie stad aan de Waal heeft een periode overgenomen van kampioen Beuningse Boys. Opvallend is dat een sterke serie halverwege het seizoen een periodetitel kan opleveren maar uiteindelijk is Blauw Wit maar 5 punten boven de degradatieplaatsen geëindigd.

De wedstrijd begint met een uitermate vervelend moment voor de keeper van Blauw Wit. Met nauwelijks 2 minuten op de klok blesseert hij zich bij het wegwerken van een bal en de reservekeeper moet al in actie komen. Zeker geen lekker begin voor de gasten, Witkampers is vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Het is zeker niet zo dat de Larenaren een grootse eerste helft spelen, integendeel eigenlijk. Blauw Wit slaagt er nauwelijks in om de bal in de eigen ploeg te houden maar wat Witkampers met het vele balbezit doet is teleurstellend. Het tempo is laag en erg nauwkeurig opereert de thuisploeg ook niet. Dit resulteert in een eerste helft waarin een paar kansjes zijn te noteren. Tegelijkertijd bekruipt het gevoel dat als de 1-0 eenmaal valt deze wedstrijd ook zo maar beslist kan zijn.

In de tweede helft gaat Witkampers nadrukkelijker op jacht naar de bevrijdende treffer. Blauw Wit groepeert zich rond het eigen strafschopgebied en het is tegenhouden geblazen. Dit lukt prima, ook al omdat de vroeg ingevallen keeper een prima wedstrijd speelt. In wedstrijden als deze loert altijd het gevaar te graag een goal te willen maken en in dat ongeduld er eentje tegen te krijgen. Witkampers blijft echter geduldig en het besef lijkt aanwezig dat een goal een kwestie van tijd is. De thuisploeg heeft hier echter wel een flink aantal kansen voor nodig. Jordy Woestenenk zorgt voor de nodige paniek in de Nijmeegse zestienmeter, Daan schiet vanuit buitenspel positie in de handen van de keeper en menig bal valt net niet lekker voor het doel.

Net voor de 70e minuut begint het verzet van Blauw Wit langzaam te breken. Een van de verdedigers ontvangt zijn tweede kaart, daarnaast zijn er een aantal Nijmeegse spelers die nauwelijks meer op hun benen kunnen staan. Twaalf minuten voor tijd valt uiteindelijk de dikverdiende goal. Invaller Bastian Beuzel vindt de vrijstaande Jordy Woestenenk die in de korte hoek de 1-0 binnen schuift.

Je kunt de zucht van verlichting bijna horen op het Leussinkpark, en bij Blauw Wit is na deze goal het geloof in een resultaat helemaal verloren. Eerst brengt een van de Blauw Wit spelers nog spectaculair redding op een inzet van Jordy Woestenenk, maar daarna stelt Witkampers definitief orde op zaken.

De Blauw Wit keeper verkijkt zich op de snelheid van Bastian Beuzel, deze snoept hem de bal af en blijft heel rustig in de afronding, 2-0. In de vierde minuut van de blessuretijd scoort Witkampers zelfs nog een keer, Daan Hento zorgt voor deze treffer die de verhoudingen in deze wedstrijd goed weergeeft. Na 95 minuten fluit de sterk leidende scheidsrechter Donners voor het einde en weet Witkampers een kwartiertje later dat VIOD Doetinchem aanstaande woensdag om 19.30 de volgende tegenstander in de nacompetitie is.

Tekst: Rob Groot Wesseldijk
    Foto’s: Anne Beumer